Partizan spasava sezonu, derbi na Banovom brdu

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 09:32

Partizan spasava sezonu, derbi na Banovom brdu

Fudbaleri Partizana gostuju ekipi Radnika (17.30) u meču četvrtfinala Kupa Srbije.

Kao i u prethodne dve godine, crno-beli će pokušati da spasu sezonu osvajanjem trofeja u najmasovnijem klupskom srpskom takmičenju.

Ekipa Sava Miloševića je od petka i Zvezdine "overe" titule sav fokus prebacila na nacionalni Kup.

Naredni rival crno-belima su Surduličani, koji su bez pobede u poslednje dve takmičarske utakmice, a izgubili su i poslednja tri susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Partizanom.

Pre tačno četiri meseca Partizan je bio ubedljiv u Humskoj sa 3:0 (Tošić, Natho 2), dok je u decembru slavio i na jugu sa 2:1 (Suma, Asano – Micić)

"Pre nego što sam došao ovde za trenera Radnik je bio nezgodan. Svaki rival je nezgodan ako dođe do opuštanja i neozbiljnog pristupa. Ukoliko nam koncentracija nije na najvišem nivou možemo da imamo problem protiv bilo koga. Kad smo motivisani i ozbiljni od prvog do poslednjeg minuta onda se ne plašim nikoga. Svaka utakmica u gostima je na svoj način komplikovana. Uslovno rečeno manje ekipe će tražiti šansu za plasman u Evropu kroz kup takmičenje, tako da ćemo morati da mnoge stvari uradimo dobro ako želimo uspešan rezultat", rekao je Milošević uoči gostovanja u Surdulici.

Trener Partizana očekuje mnogo teži posao nego u prvenstvenim duelima sa Radnikom.



"Utakmice u kupu su specifične i u velikoj meri se razlikuje od prvenstvenih. Psihološki aspekt najmasovnijeg takmičenja je jako težak i zato svuda dolazi do mnogih iznenađenja svuda. Moramo da budemo jako obazrivi, nije lako ni kad se igraju dva meča, a pogotovo jedan jer za 90 minuta ili prolazite ili ispadate. S druge strane, u slučaju poraza u prvenstvu šansa za popravni postoji u sledećem ili naredna tri dvoboja".


Domaćin je autsajder, ali se neće predati velikanu iz prestonice bez žestoke borbe.



"Svesni smo da dolazi izuzetno kvalitetan rival. Beograđani su za poštovanje, jer su iskusniji i kvalitetniji od nas. Pokušaćemo da što bolje pariramo i ako budemo mogli, uz dobru igru, „parni valjak” da zaustavimo. Crno-beli su fudbalska institucija, stoga i favoriti. Nećemo se unapred predati, igraćemo otvoreno i napadački sa željom da se što bolje suprotstavimo moćnom protivniku. Naša ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, znaju da uzvrate svakom protivniku, tako da se nećemo uplašiti",
kaže napadač Radnika Bogdan Stamenković.

Prvi polufinalista Kupa je Crvena zvezda, koja je u utorak savladala Inđiju 2:1 u gostima.

U sredu se osim u Surdulici igraju i preostala dva meča, u Novom Sadu i Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.