Partizan slomio Metalac, povratak Murića

Izvor: B92, 13.Dec.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slomio Metalac, povratak Murića

Košarkaši Partizana pobedili su Metalac u Pioniru rezultatom 81:70, u 14. kolu regionalne ABA lige.

Uz šestu pobedu u sezoni, Partizan je na ovoj utakmici dobio i povratak na parket Eda Murića koji je zaigrao posle višemesečne pauze zbog povrede.

Što se utakmice tiče, gosti iz Valjeva su bolje počeli. Na krilima odličnog Jevtovića došli su do osam poena prednosti, ali je Partizan brzo preokrenuo.

U nastavku meča igralo se u mini-serijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Partizan je tek u prvih pet minuta poslednje četvrtine prelomio, odlepio se i na kraju je rutinski slavio.

Petar Aranitović predvodio je vicešampiona Srbije sa 17 poena, Vilson je dodao 15 uz 5 asistencija, a Marinković 13 uz 3 skoka. Na drugoj strani, Metalac je pretrpeo deveti poraz, a najbolji u sastavu Valjevaca bili su Jevtović sa 14 poena i 10 skokova i Rakićević sa 13 poena.

Tok meča:

Murić se našao i u startnoj petorci crno-belih, ali je početak meča pripao gostima iz Valjeva. Jevtović je pokrenuo gostujući tim sa šest poena, pa je Petar Božić u petom minutu zatražio tajm-aut – 13:7.

Imali su gosti i plus 8 minut kasnije posle novih poena Jevtovića, ali je Vilson sa pet vezanih poena vratio crno-bele u meč – 15:12.

Tamo gde je stao Vilson nastavio je Vanja Marinković, ubacio je dve vezane trojke i doneo prednost Partizanu – 18:17.

Vilson je sjajnim zakucavanjem u tranziciji podigao publiku na noge u Pioniru, imao je Partizan odličan trenutak, ali Metalac nije popuštao. Posle prvih 10 minuta Partizan je imao +5 – 27:22.

Početkom druge deonice Partizan je zaigrao agresivnije u odbrani i to mu je donelo sedam poena prednosti, Igokea se brzo vratila na -2 (33:31), ali je usledila nova mini serija crno-belih – 39:31.

U sličnom ritmu je protekao i ostatak prve četvrtine. Metalac je u 19. minutu ponovo prišao na minus dva, ali usledili su poeni Aranitovića za novih +7, ali je Metalac na poluvremenu uspeo da smanji na 47:43.

Ni u trećoj četvrtini se nije mnogo promenila situacija na parketu Pionira. Partizan je posle poena Vrabca u 25. minutu ponovo došao do +7 (54:47), a dva minuta kasnije Metalac je ponovo prišao na -2 (54:52).

Domaći sastav nikako nije uspevao da se odlepi, a gosti iz Valjeva nisu uspevali da u potpunosti preokrenu i povedu. U finišu treće deonice obe ekipe su delovale pogubljeno na parketu, a Partizan je posle 30 minuta vodio sa 58:54.

Tek početkom poslednje četvrtine Partizan je uspeo da dođe do dvocifrene prednosti. Gosti su u nekoliko situacija bili veoma nezadovoljni odlukama sudija, pali su psihološki pa je Partizan u 34. minutu došao do +12 (69:57) posle serije grešaka Valjevaca.

Tu je i odlučen meč, gosti nisu imali više energije za povratak i Partizan je na kraju ostvario ubedljivu pobedu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.