Partizan slomio Krku u Laktašima

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slomio Krku u Laktašima

Crno-beli u polufinalu turnira u Republici Srpskoj savladali prvaka Slovenije – 68:64.

Košarkaši Partizana savladali su Krku u polufinalu turnira u Laktašima 68:64 (14:10, 25:21, 16:7, 13:26) , na kojem crno-beli učestvuju u sklopu priprema za novu sezonu. Organizator turnira je Igokea iz Aleksandrovca koja se u drugom polufinalu sastaje sa ruskim Himkijem.

Partizan je od starta meča diktirao ritam za koji košarkaši Krke nisu imali odgovor. Dobra odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je krasila srpskog šampiona, a kontranapad je bio jako oružje izabranika Duška Vujoševića. Devet poena je bila najveća prednost Partizana u prvoj četvrtini, u drugoj je Krka prišla na dva zaostatka, ali su se crno-beli dobro branili i vratili rezultatski višak.

Najubedljiviji su crno-beli bili u trećoj deonici u kojoj su imali prednost i od 18 poena. Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, otvorio ga serijom od 8:0, slovenački predstavnik dugo nije uspevao da postigne koš.

U poslednjem periodu utakmice Krka je koristila neefikasnost crno-belih pri slobodnim bacanjima, osim trojke Vestermana u prvoj četvrtini, šut za tri poena nije išao gostima iz Beograda. Slovenci su pojačali pritisak, topili višak srpskog šampiona, prišli na šest poena zaostatka (62:56). Do kraja meča Partizan je morao žestoko da se brani ne bi li sačuvao već upisan trijumf - 68:64.

Patizan je imao značaju podršku navijača u ovom meču, oko 200 pristalica bodrilo je crno-bele u Laktašima.

Duško Vujošević, trener Partizana na turniru u Republici Srpskoj, na raspolaganju ima 15 igrača. Prvi put ovog leta sa ekipom rade reprezentativci Danilo Anđušić, odnosno Dejan Musli ali oni nisu upisali minutažu protiv Krke. Davis Bertans će se ekipi priključiti naknadno, a Vladimir Lučić je ostao u Beogradu, gde se oporavlja od povrede.

Turnir se završava u subotu, meč za treće mesto igraće se od 18 časova, a finale je na programu od 20,30.

PARTIZAN MTS: Tomas 4, Vesterman 11, Milutinov 12, Miljenović, Milosavljević 3, Bogdanović 6, Gagić 17, Čekovski, Bešović, Čakarević 2, Đekić 2, Gordon 11.

KRKA: Lorbek 19, Vladović 2, Rojc, Lalić 12, Murič 8, Pavić 3, Klobučar 12, Lučić 8, Pajić, Mihalić, Bolčina.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Partizan preko Krke do finala!

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2012

Košarkaši Partizana savladali su Krku u polufinalu turnira u Laktašima 68:64. Najefikasniji u timu Partizana bio Gagić sa 17 poena.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.