Partizan slavio u pozorišnoj atmosferi

Izvor: B92, 21.Nov.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slavio u pozorišnoj atmosferi

Fudbaleri Partizana okončali su niz od tri meča bez pobede trijumfom nad Novim Pazarom 3:0 (1:0), u 18. kolu Superlige.

Crno-beli su slavili pogocima Valerija Božinova u prvom i Nikole Ninkovića u drugom poluvremenu, " class="text-link" target= "_blank">pred manje od 1.000 navijača u Humskoj.

Srpski šampion je kontrolisao meč, ali ni ovaj put nije delovao potpuno ubedljivo. Sredinom drugog dela gosti su imali dve-tri dobre šanse, ali su Kljajić i Subić spasli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćina.

Meč je obeležio i povratak Andrije Živkovića na teren, posle višenedeljnog odsustva zbog povrede. Crno-bele u četvrtak očekuje verovatno meč sezone, gostuju AZ Alkmaru u petom kolu Lige Evrope.

Partizan je od početka krenuo ofanzivno, ali je teško stizao do gola rivala zbog "bunkera". Veteran Saša Ilić je pokretao većinu akcija domaćina, te desetak minuta pre kraja poluvremena stvorio i šansu za vođstvo.

Njegov dubinski pas ka Božinovu glavom odbija Todorović pravo ispred peterca, Bugarin stiže do lopte pre Vukovića, te postiže deveti gol u prvenstvu.

Već u petom minutu nastavka Partizan je duplirao vođstvo. Nikola Ninković je nakon solo-akcije lažnjakom izbacio čuvara, te sjajnim udarcem sa oko 18 metara savladao Zečevića.

Tek posle drugog gola gosti kreću otvorenije, te odmah stvaraju nekoliko šansi. Vusljanin je bio najkonkretniji, a posle njegovih udaraca Kljajić i Subić spasavaju crno-bele.

Najbolju šansu za Novi Pazar imao je rezervista Zilkić, čiji je šut iskosa sa leve strane nogom skoro s gol linije izbacio golman Partizana.

U samoj završnici crno-beli koriste otvorenu igru gostiju te stvaraju nekoliko sjajnih šansi, propuštaju ih Živković i Šaponjić, da bi u 93. minutu konačno Ninković uspeo da potvrdi trijumf, posle nove asistencije Ilića.

Superliga, 18. kolo:

Partizan – Novi Pazar 3:0 (1:0)

Božinov 34, 90+3, Ninković 49

Partizan: Kljajić – Subić, Ćirković, Bandalovski, Vulićević – Jevtović (Petrović 67'), Ilić – Ninković, Babović, Umaru (Živković 62') – Božinov (Šaponjić 84')

Novi Pazar: Zečević – Todorović (Obrovac 53'), Kostić, Trtovac, Stevanović – Radivojević (Rusević 42'), Vuković, Šarac , Vusljanin – Pavlović, Osmanagić (Zilkić 68')

Već u prvom minutu Partizan ozbiljno preti, Ninković je dobro povukao loptu preko polovine terena, ali mu je pobegla u trenutku kada je trebalo da odigra završni pas za kapitena Ilića.

Crno-beli su nastavili sa inicijativom, ali nisu uspevali da stignu do kaznenog prostora rivala i proigraju Božinova. Dobru šansu imao je Umaru, nakon centarđuta Subića sa leve strane, ali Kamerunac šalje loptu preko gola.

Partizan je nastavio da traži rešenje za početni "bunker" gostiju iz Pazara, a sjajnu šansu, koja se neće tako lako ponoviti brzo, propustio je Subić.

Saša Ilić je fantastično proigrao levog beka u kaznenom prstoru, on je ispred sebe imao samo golmana gostiju Zečevića, koji nije morao da interveniše zbog užasne završnice igrača Partizana.

Sedam minuta pre kraja poluvremena Partizan stiže do vođstva. Saša Ilić je povukao naizgled bezopasan napad, pokušao je dubinskom loptom da proigra Valerija Božinova u kaznenom prostoru, lopta je pogodila Todorovića i odbila se pred peterac Novog Pazara, Bugarin je dobro pratio sve i pre Vukovića stigao do lopte, te postigao deveti gol u Superligi (1:0).

Nekoliko minuta kasnije Babović je bio u odličnoj situaciji ispred gola Novog Pazara, nije mogao da šutira iskosa sa leve strane, tražio je saigrače u kaznenom, ali posle velike gužve gosti izbacuju loptu u polje.

Partizan je kontrolisao meč do kraja poluvremena, preko Babovića i Ilića pokušavao da kreira novu gol šansu, ali je na kraju ostalo 1:0 za crno-bele.

Domaćin je nastavio u istom ritmu, te u petom minutu nastavka duplira vođstvo. Nikola Ninković je dugo vukao loptu na 20a-k metara od gola, lažnjakom je izbacio čuvara, a onda sjajnim udarcem loptu poslao preko nemoćnog Zečevića (2:0).

Tek u 56. minutu Novi Pazar je prvi put konkretno zapretio. "Devetka" gostiju Irfan Vusljanin je dobio previše slobodnog prostora na 20-ak metara od gola, gađao je donji levi ugao, ali je na njegovu žalost lopta otišla pored gola Partizana.

Lepa akcija Partizana u 58. minutu. Božinov je proigrao Ninkovića na levoj strani kaznenog prostora, on je odmah vraća u peterac, ali nije bilo nikoga da je ubaci u gol.

U 62. minutu meča Ljubinko Drulović uvodi u igru oporavljenog Andriju Živkovića, koji je zbog povrede pauzirao nekoliko nedelja. On je zamenio Abubakara Umarua, koji je delovao nezadovoljno zbog izmene, iako je bio skoro nevidljiv tokom sat vremena igre.

Samo minut kasnije Živković je imao priliku da namesti gol. Dijagonalom ga je na levoj strani pronašao Babović, mladi krilni napadač sjajno prima loptu, šalje centaršut u kazneni prostor, ali previše kratko, pa je jedan štoper Novog Pazara intervenisao ispred dvojice igrača domaćina.

Gosti su se u međuvremenu oslobodili pritiska i sve češće stizali do gola Partizana, da bi 20 minuta pre kraja fantastičnu šansu imao Dino Zilkić, ali je njegov šut po zemlji nogom zaustavio Kljajić.

Usledila je i šansa za Partizan, nakon što je Baboviću pobegla lopta, a pogrešio Obrovac, Živković je šutirao špicem sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u Zečevića.

Novi Pazar je nastavio sa sjajnom igrom u završnici, pod velikim pritiskom je bila odbrana Partizana, ali Kljajić i Subić u dva navrata spasavaju gol domaćina, posle pokušaja Vusljanina i Pavlovića.

Usledila je još jedna odlična akcija crno-belih, kombinovali su Ninković i Živković, koji šutira glavom iz odlične pozicije sa desetak metara od gola, ali iznad prečke.

Nekoliko minuta kasnije Živković nije iskoristio dobar pas Božinova posle brze akcije Bugarina, ukrao je loptu rivalu u kaznenom, ali šutirao pored gola.

Nakon ove akcije Živković je ostao da leži na terenu i žali se na povredu, ali na sreći nastavio je meč, dok je Božinova zamenio mladi Ivan Šaponjić.

Odmah je mladi reprezentativac imao gol šansu, sjajnu povratnu loptu mu je odigrao Babović, ali je Šaponjić iz zicer pozicije šutirao preko gola.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(FOTO, VIDEO) ŠAMPION PREKINUO CRNU SERIJU: Partizan savladao Novi Pazar i pobedio posle mesec dana

Izvor: Kurir, 21.Nov.2015

Fudbaleri Partizana pobedili su Novi Pazar 3:0 (1:0) u utakmici 18. kola Superlige Srbije...Crno-beli su do bodova došli golovima Valerija Božinova u 34. minutu i Nikole Ninkovića u 50. i  92. Naročito lep bio je drugi pogodak...Još jednom se potvrdilo da kapiten Saša Ilić mnogo znači za ekipu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.