Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2020, 17:26

Partizan slavio protiv Radnika

SURDULICA

Fudbaleri Partizana uspeli su u Surdulici da savladaju domaći Radnik u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije i tako se plasiraju u polufinale najmasovnijeg takmičenja u Srbiji. Sam susret izazvao je poprilično interesovanje, naročito, kod pristalica crno-belih koji su došli iz mnogih gradova Srbije kako bi iskazali svoju privrženost klubu. Domaćin je sve preduzeo kako bi utakmica bila organizovana na način kako je to bilo predviđeno u okolnostima još uvek problema >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vezanih sa pandemijom korona virusa.

Međutim, navijači Partizana na početku prvog poluvremenu istakli su transparent na kome je pisalo ,, Lige gde Cigani nisu prvi se poništavaju dok se lažne titule sa navijačima proslavljuju”. Delegat na ovoj utakmici, iskusni fudbalski radnik Miroslav Milivojević iz Niša preko oficijelnog spikera na stadionu zatražio je da se pomenuti transparent odstrani, shodno preporukama FS Srbije. Kako navijači Partizana nisu uslišili molbu zvaničnih lica na utakmici, sudija meča Srđan Jovanović iz Beograda je prekinuo utakmicu i igrače poslao u svlačionicu na prinudni odmor. Posle čitavih 18 minuta navijači Partizana su prihvatli apel zvaničnih lica, kao i prvog čoveka surduličkog superligaša Novice Tončeva, koji je sišao iz lože stadiona i došao na suprotnoj strani stadiona kod najvatrenijih pristalica Partizana i manirom pravog sportskog diplomate uspeo da ubedi navijače gostiju da`se pomenuti transparent ukloni kako bi se utakmica završila u granicama sportske korektnosti.

U želji da se utakmica odigra i završi u okvirima sportskog fer pleja i da svi oni koji su došli na stadion budu učesnici jedne lepe fudbalske predstave, otišao sam kod navijača Partizana i zamolio ih da u interesu fudbala i fudbalske igre, kao i velikog broja navijača uklone pomenuti transparent. Oni su moj apel prihvatili, a u isto vreme dozvolili smo da na stadion uđe i da deo navijača Partizana koji su tog trenutka bili van stadiona – rekao nam je ,,alfa i omega” surduličkog superligaša Radnika, Novica Tončev.

Inače, na terenu se igralo beskompromisno i čvrsto sa obe strane, a fudbaleri Radnika muški su se isprsili favorizovanoj ekipi gostiju iz Beograda, pokazujući pri tom i želju da iznenade svoje rivale. Ipak, fudbaleri Partizana znali su i umeli da iskoriste svoje šanse i da preko raspoloženog Takume Asana postignu dva pogotka.

Majstorskim proigravanjem Izraelca Bibarsa Natha u 45+2 minuta Takumi Asano dovodi u vođstvo od 0:1, da bih potom ovaj Japanac desetak minuta kasnije postigao i drugi pogodak za Partizan. Minut kasnije, tačnije na završetku prvog dela igre u 45+18 minutu Radnik smanjuje vođstvo crno-belih na 1:2 pogotkom rezerviste Bogdana Stamenkovića, što se kasnije ispostavilo da je to i bio konačan rezultat ovog meča.

U drugom delu igre igrači Partizana kontrolisali su igru, dok su domaći fudbaleri taktički dobro postavljenom igrom u punoj meri sprečili goste da eventualno postgignu još koji pogodak. U toj igri posebno se ustakao golaman domaćina Vasiljević koji je sigurnim odbranama pokazao da se radi o čuvaru mreže visokih vrednosti.

Da je fudbalska igra rezultatski krajnje neizvesna govori i podatak da su domaći napadači takoreći u poslednjem minutu igre bili blizu poravnanja rezultata, ali golman Stojković se snašao na pravi način i sačuvao svoju mrežu za dalji prolaz u Kupu Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.