Partizan silan u ZG za 9. u nizu

Izvor: B92, 14.Feb.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan silan u ZG za 9. u nizu

Košarkaši Partizana NIS ostvarili su bez većih problema devetu uzastopnu pobedu u ABA ligi, pošto su deklasirali Cibonu u Zagrebu u meču 22. kola – 64:81.

Neizvesno je bilo samo posle uvdone četvrtine, koju su crno-beli okončali sa četiri poena viška, da bi već na poluvremenu bilo +22.

Najbolji u gostujućem timu bio je Aleksandar Pavlović sa 17 poena (3/6 za tri), a odlični su bili Nikola Milutinov i Dragan Milosavljević sa po 13 poena. Milutinov je upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i osam skokova, dok je kapiten dodao i pet asistencija.

Jedina loša stvar po ekipu Duška Vujoševića može da bude povreda upravo Milutinova, koji je sredinom treće deonice napustio igru, zbog bola u listu, od kada se više nije vraćao u igru.

Dobar je bio i Edo Murić sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti, Vanja Marinković ubacio je koš manje, a u hali Dražen Petrović debitovao je Božo Đumić, poslednje pojačanje pristiglo iz Vojvodine, ali je za 13 minuta na parketu ostvario četiri skoka bez poena.

U poraženoj ekipi najviše se istakao Anrej Žižić koji je postigao 17 poena, dok su Denis Mavra i Marko Jagodić Kurdiža ubacili po 13.

Crno-beli su potvrdili da su u odličnoj formi, a 15 trijumfom, uz sedam poraza, izjednačili su se sa Cedevitom na trećem mestu na tabeli, ujedno uvećavši šanse i da se u preostala četiri kola i zadrže na tom mestu, s tim da je ekipa iz Zagreba u maloj prednosti zbog boljeg međusobnog skora. S druge strane, Cibona zauzima desetu poziciju sa devet pobeda i 13 poraza.

Metalac je još u petak savladao Levski, Mega od 19 sati dočekuje Krku u Sremskoj Mitrovici, a Crvena zvezda svoj meč sa Cedevitom u Pioniru igra u ponedeljak od 20.30.

Posle ovog kola sledi pauza zbog nacionalnih Kupova, a onda je na programu večiti derbi u Pioniru između Partizana i Crvene zvezde prvog marta.

Meč u hali Dražen Petrović počeo je otvorenom i brzom igrom na obe strane, pa sm u uvodnim minutima gledali lepu i atraktivnu košarku. Nijedna ekipa nije uspela da stvori osetniju prednost, a prednjačio je Edo Murić sa četiri vezana poena i atraktivnim zakucavanjem. Pratio ga je Milenko Tepić, koji je takođe ubacio četiri poena, da bi onda Dragan Milosavljević vezao tri duge dvojke za prvo veće vođstvo Partziana.

S druge strane, kod domaćih je daleko najraspoloženiji bio Anrija Žižić sa sedam poena i uz pomoć Denisa Mavre uspeo da održi svoj tim rezultataski u prvoj deonici. Takođe, sredinom prvog perioda za crno-bele je debitovao i novajlija iz Vojvodine Božo Đumić, da bi Jagodić Kuridža sa 2+1 i Nikola Milutinov lepim polaganjem postavili končan rezultat prve deonice – 21:25.

Nastavila je ekipa Duška Vujoševića u istom ritmu u napadu, dok je u odbrani pojačala pritisak, a zatim i uskoro stvorila dvocifrenu prednost. Jedini problem za Partizan posle desetak minuta košarke je bila lakša povreda skočnog zgloba Milosavljevića, ali se kapiten crno-belih uskoro vratio u igru. Pavlović i Milutinov su vezali nekoliko dobrih napada, da bi posle trojke Milosavljevića i zakucavanja Borisa Daloa Partizan otišao na velikih +16 (26:42).

Do odlaska na odmor gosti su dodatno uvećali svoju prednost, najviše zahvaljujući bezidejnoj i nervoznoj igri domaćina, Milosavljević i Bezdbradica nastavili su da dominiraju u reketu, a seriju Partizana prekinuo je Jagodić Kuridža sa penala. Ipak, ni to nije zaustavilo crno-bele, koji sjajno šutiraju iz igre, pa je na poluvremenu bilo ogromnih – 28:50.

Najbolji u prve dve deonice u timu Partizana bio je Nikola Milutinov sa 12 poena i četiri skoka, Dragan Milosavljević dodao je koš manje, a Saša Pavlović, dok su u ekipi Cibone Jagodić Kuridža i Žižić ubacili po šest poena.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku meč, a Partizan je samo uvećavao svoju prednost. Drugo poluvreme počelo je trojkom Pavlovića, da bi onda Tepić i ponovo Pavlović odveli crno-beli na +29, a posle polaganja Pavlovića bilo je i maksimalnih +31 (61:30). Očajnu igru domaćih prekinuo je Jagodić Kuridža dvojkom i Mavra trojkom, ali to nije bilo dovljno da se iskoristi nalet agresivnije i borbenije igre, pa je ekipa iz Beograda lako očuvala prednost. Pred poslednjih deset minuta, Partizan je samo održavao veliku prednost – 41:68.

Ni u poslednjih deset minuta nije bilo previše uzbuđenja, pobeda Partizana bila je neminovna, pa su oba trenera iskoristila priliku da odmore igrače i pruže šansu pojedincima koji inače imaju nešto manju minutažu. Domaći su se bolje snašli u takvoj situaciji, pa su uspeli donekle da ublaže poraz – 64:81.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.