Partizan se spasio: Očajni crno-beli jure ka plej-autu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se spasio: Očajni crno-beli jure ka plej-autu (VIDEO)

Jagodina pod Đurđevim brdom imala dva gola i jednog igrača više, ali u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige nije bilo pobednika - 2:2

Krupnim koracima ka plej-autu! Ako nastave ovako, a na „dobrom“ su putu, Partizanovi fudbaleri će se u drugoj fazi šampionata naći u grupi timova kojima sledi borba za opstanak. Kao da se trude da poobaraju sve negativne rekorde iz klupske istorije i da dokažu kako i od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << goreg može gore, crno-beli su remijem u Jagodini ostali na deobi šestog mesta na tabeli i nalaze se na samo četiri boda od linije razdvajanja. Jednako poražavajuća činjenica po aktuelnog prvaka je da igra užasno i da novi trener Ljubinko Drulović apsolutno ništa nije promenio ni u glavama igrača, ni u sistemu igre, pa je kiks u Pomoravlju logična posledica atmosfera u Humskoj 1 - 2:2.

Koliko je Parni valjak razmontiran pokazuje činjenica da mu je fudbalsku lekciju očitala ubedljivo najlošija ekipa superligaškog karavana. Izabranici Miljojka Gošića do ovog kola nikog nisu pobedili na svom stadionu, dali su najmanje golova od svih ekipa elitnog ranga, a onda im je u goste stigao posrnuli velikan, što je u današnjim okolonostima zicer. Domaćin ga je umalo iskoristio na krilima ofanzivnog dela ekipe Uroš Nikolić - Mladena Popovića, koji nije odigrao Bog zna šta, ali protiv Partizana to i nije potrebno. Dovoljno je samo sačekati da skaradna odbrana ekipe sa Topčiderskog brda pogreši, pa da ćušnete loptu u gol.

Tako je posle propusta Ivana Bandalovskog, koji se iznenađujuće našao na mestu levog beka, Uroš Nikolić sa peterca prevario Filipa Kljajića u 11, a sa skoro identične pozicije Mladen Popović pred kraj prvog dela glavom iskoristio pospanost gostiju i poveo autsajdera ka, činilo se, velikom trijumfu

Osim napadača, Jagodinci su imali i vrlo dobrog golmana Đorđa Nikolića, koji je tek povremene napade gostiju uspevao da osujeti i tako ubrizga domaćinu preko potrebno samopouzdanje za drugi deo u koji su ušli sa igračem više, jer je zbog udaranja Zorana Kneževića laktom u lice opravdano isključen Petar Grbić u 40. minutu.

Potpuna apatija i nemoć u igri crno-belih izazvala je nezadovoljstvo Grobara, pa su pred odlazak na odmor na dva minuta prekinuli utakmicu ubacivanjem bakljadi i petardi, a osim toga imali su dve upečatljive poruke. Za igrače:

„Igrate k’o pi...“

I za rukovodioce:

Uprava napolje“.

Posle neplaniranog sastanka ispod južne tribine po isteku 45. minuta, crno-beli kao da su se prenuli i u drugom delu, bez obzira na rezultatski i zaostatak u vidu broja igrača na terenu, zaigrali daleko bolje. Na takav stil značajno je uticala odluka Ljubinka Drulovića da uvede u igru Sašu Ilića, a još kad se sa njim u veznom redu pojavio Nikola Ninković favorit je zaličio na sebe.

Ninković je za deset minuta uspeo da namesti dva gola. Prvo centaršutom iz slobodnog udarca posle kojeg je Valeri Božinov glavom postigao sedmi gol u prvenstvu, a zatim i odloženom loptom za Stefana Babovića, čiji je projektil sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pod prečku Đorđa Nikolića.

Do kraja meča ušlo se u otvorenu razmenu udaraca, sevalo je na sve strane, Partizan je sve karte bacio na napad i preko kombinacije Ninković-Božinov mogao do velikog preokreta, dok su Ćirković i Fabrisio na suprotnoj strani ostavljali veliki prostor fudbalerima Jagodine, a Savković (dvaput) i Jerković nisu uspeli da vrate prednost domaćinu, između ostalog i zbog dobrih intervencija Filipa Kljajića.

------------------------------------------------

JAGODINA - PARTIZAN 2:2 (2:0)

/Uroš Nikolić 11, Popović 44 - Božinov 74, Babović 84/


Jagodina

Stadion pod Đurđevim brdom

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

Žuti karton: Knežević, Ožegović, Popović, Uroš Nikolić (Jagodina)

Crveni karton: Petar Grbić (Partizan) u 40. minutu.

JAGODINA (4-2-3-1): Đ. Nikolić - Miladinović, Gašić, Filipović, Marković - Martinović, Knežević - Kjereme, U. Nikolić - Popović (od 73. Jerković). Trener: Miljojko Gošić

PARTIZAN (4-2-3-1): Kljajić - Vilićević, Ćirković, Fabrisio, Bandalovski - Jevtović (od 79. Šaponjić), Lukić (od 46. Ilić) - Grbić, Babović, Stevanović (od 68. Ninković) - Božinov. Trener: Ljubinko Drulović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.