Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 22:16

Partizan se opet igrao s vatrom i jedva preživeo - Perkins umalo tragičar, iskupio se košem za pobedu

Parni valjak sada čeka pobednika susreta Crvena zvezda - Radnički, Zagorac i Janković nisu odigrali ni sekund

Dva puta nije se završilo dobro, već triput - nije smelo! Čak i pored toga što je Borcu tako malo nedostajalo da napravi potpuni rezultatski preokret u završnih pola minuta susreta... Kakvu dramu su izrežirali Partizan i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Borac! Partizan se i večeras igrao sa vatrom, ali je uspeo da prođe dalje. Posle trojke raspoloženog Nemanje Dangubića, Parni valjak je na sedam minuta do kraja imao razliku od 13 poena (68:55) i umesto da prelomi susret, Borac je učinio sve da se ime pobednika ne sazna do poslednjeg zvuka sirene - 76:72.

Partizan je pobede mogao da košta Džoš Perkins! Umalo je postao tragičar zbog serije grešaka i loših odluka u poslednjem minutu! Prvo mu je na 47 sekundi do isteka vremena loptu ukrao Brajs Džons kod vođstva crno-belih rezultatom 74:68, a onda je nekoliko sekundi kasnije skrivio nesportski faul nad Nemanjom Todorovićem! Dugo je sudijska trojka analizirala video snimak situacije kod kontakta Perkinsa i Todorovića, a onda se ipak odlučila za strožu kaznu. Košarkaš Borca bio je precizan oba puta, da bi Aleksa Novaković košem na 34 sekunde do poslednjeg zvuka sirene doveo Borac na samo dva poena minusa – 74:72.

Borcu je nedostajala bukvalno samo još jedna dobra odbrana da dođe u priliku da po treći put ove sezone dobije Parni valjak, ali je svoje iskupljenje u vidu pogotka sa poludistance za pobedu dao upravo Perkins na asistenciju Ognjena Jaramaza i tako stavio tačku na tešku i neočekivano dramatičnu utakmicu. Neočekivano, jer je posle onih +13 u završnih sedam minuta izgledalo da će Partizan lakšim putem do pobede. Pokazalo se, ipak, da kod Partizana ove sezoen ništa nije lako, pa ni dobiti ono što se nudi na tacni... Crno-belima je mogao ozbiljno da naškodi njihov doskorašnji centar Dušan Miletić. Momak rodom iz Kosovske Mitrovice odigrao je vrlo dobru rolu u tih poslednjih sedam minuta kada je nekim lepim potezima i važnim koševima topio zaostatak i otvorio saigračima prostor da čak sanjaju i novu pobedu.

Partizan je i pored ove završnice na ivici žileta odigrao najbolji susret protiv Borca od dosadašnja tri ove sezone. Izuzev jednog momenta u drugoj četvrtini kod rezultata 28:28, tim Saša Filipovskog je kontrolisao rezultat gotovo svih 40 minuta. U prvom poluvremenu istakao se Erik Mika koji od onog interesovanja Ludvigzburga igra kao preporođen. Svih 15 poena, koliko ih je imao na kraju, ubacio je u prvom poluvremenu. U nastavku susreta Partizan je ritam diktirao dobrim šutem s distance, da bi se u tom smiraju ostalo bez municije i koncentracije, što je moglo da dovede do nepovoljnog raspleta za branioca Žućkove levice.

----------------------------

PARTIZAN – BORAC 76:72

/20:16, 20:16, 22:17, 14:23/

Mala dvorana Spens, Novi Sad.

Sudije: I. Belošević, M. Juras, A. Glišić.

PARTIZAN: Mika 15 (4sk), Pejdž 8, Dangubić 12, Jaramaz 11, Veličković 4, Zagorac -, Perkins 9, Janković -, Tomas 7, Trifunović 8, Mozli 2.

BORAC: Miletić 10 (7sk), Nerandžić 7 (9sk), Novaković 9,. Džons 14 (7as, 5sk, 6iz), Čarapić 8, Torton 7, Smit -, Ćurčić -, Sanadze 4, Gavrilović 7, Kočović -, Todorović 6.

----------------------------

Dobro šutersko veče, verovatno najbolje ove sezone imao je Nemanja Dangubić. Ponudio je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Bajerna i Estudijantesa konačno ono što se od njega očekivalo u napadu cele sezone – koševe iz drugog plana. Meč je završio sa 12 poena i 4/5 za trio poena. Jaramaz ga je ispratio s poenom manje, ali je njegov šut bio prilično loš – 3/10 iz igre, 1/6 za tri. Sve te promašaje nadomestio je sa šest asistencija i četiri ukradene lopte. Uroš Trifunović je takođe dao neke bitne trojke i upisao osam poena, dok je Rašon Tomas ostao na sedam poena (2/7 iz igre, 2/6 za dva), te šest uhvaćenih lopti. Rade Zagorac i Nikola Janković odgledali su ceo meč sa klupe za rezerve.

Marko Marinović je za večerašnju utakmicu odlučio da ne pruži ni sekund vremena Nikoli Kočoviću i Entoniju Smitu, pa je Borac u dodatno suženoj rotaciji - bez od ranije povređenog Radovana Đokovića - ipak odigrao pristojan meč. Najefikasniji je bio Džons sa 14 poena, sedam asistencija, pet skokova, ali i šest izgubljenih lopti. Dvocifren je bio još Miletić sa 10 poena, uz sedam skokova. Novaković je dodao devet, a Čarapić osam poena.

Partizan u polufinalu čeka pobednika susreta Crvena zvezda - Radnički Kragujevac. Drugo polufinale igra se u subotu od 21 čas.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak

Mega - Mladost Zemun 93:69

/Petrušev 22 - Igbanu 15/

FMP - Vojvodina 67:73

/Đorđević 17 - Beslać 19/

Partizan - Borac Čačak 76:72

/Mika 15 - Džons 14/

21.00: Crvena zvezda - SPD Radnički

POLUFINALE

Subota

18.30: Mega - Vojvodina

21.00: Partizan - Crvena zvezda / SPD Radnički

FINALE

Nedelja, 21.00

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.