Partizan se izvinio i osudio potez navijača

Izvor: Politika, 19.Sep.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se izvinio i osudio potez navijača

UEFA raspravlja 3. oktobra o meču Partizan - Totenhem

BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan osudio je danas donošenje antisemitskog transparenta na stadion na meču sa Totenhemom i izvinio se svima koji su se osetili uvređenim zbog ovog incidenta.

„Oštro osuđujemo počinioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta”, ističe se u saopštenju Partizana.

Grupa navijača Partizana želela je sinoć da isprovocira fudbalere Totenhema transparentom u stilu logoa iz čuvene britanske serije „Mućke”, odnosno „Only fools and horses”, aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica među Jevrejima.

„Izvinjavamo se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem transparenta i još jednom ističemo da je ta poruka potpuno suprotna istoriji i tradiciji našeg kluba i opredeljenju naših navijača”, poručili su crno-beli.

Beogradski klub dodao je da je ovaj incident bacio mrlju na odličnu igru dva tima u meču Lige Evrope i obezvredio sve napore igrača.

„FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima”, zaključuje se u saopštenju.

Partizan je prethodnih godina već plaćao kazne zbog incidenata koje su pravili navijači, a 2007. je suspendovan iz Evrope zbog nereda u Mostaru na meču crno-belih sa Zrinjskim.

Sinoćnji duel između Partizana i Totenhema u prvom kolu C grupe Lige Evrope završen je bez golova.

UEFA raspravlja 3. oktobra o meču Partizan - Totenhem

NION – Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) raspravljaće 3. oktobra o incidentima na utakmici Partizan - Totenhem u prvom kolu C grupe Lige Evrope.

Kako se navodi na sajtu UEFA, na sastanku će biti reči o rasističkom ponašanju na tribinama, ulasku navijača u teren, upotrebi pirotehničkih sredstava i lasera.

Partizan bi mogao da bude kažnjen na različite načine, novčano do suspenzije stadiona ili zatvaranja njegovih pojedinih delova na narednim utakmicama.

Beogradski klub u međuvremenu se izvinio zbog incidenta i osudio ponašanje grupe navijača. Partizan je takođe podneo i krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je unelo transparent na južnu tribinu.

Grubor: Maloumnici šalju pogrešnu sliku u svet

BEOGRAD – Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor osudio je danas donošenje antisemitskog transparenta na stadion na meču sa Totenhemom i rekao da se radi o ljudima koji šalju pogrešnu sliku u svet.

„ Lično, smatram da među nama žive maloumnici koji šalju pogrešnu i nepristojnu sliku u svet. Maloumnik je zaista jedini adekvatan izraz za to. Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo pojedinca ili grupu koja je to uradila. Moramo da unapredimo svest ljudi i da radimo na tome da ovih stvari bude sve manje”, rekao je Grubor Tanjugu.

Tanjug

objavljeno: 19.09.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan se izvinio i osudio potez navijača

Izvor: Press, 19.Sep.2014

"Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Partizan će učiniti sve da se,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.