Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 11:54

Partizan se diže: Brojke kažu da su presudile trojke

Odlična igra plejmejkerskog tandema Mekintajer – Gordić

Partizan je u usponu. Ne u međuzvezdanom usponu, ali vidi se napredak. Sledstveno tome Parni valjak je stigao do pobede protiv Cedevita Olimpije, treće uzastopne u svim takmičenjima. Mučili su se crno-beli dobrih 30-35 minuta, ali na kraju su rešili meč dobrom igrom plejmejkera, te najpre dobrim šutem za tri poena. I skokom.

Brojke su tu vrlo jasne i precizne: >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Partizan je bolje šutirao za tri nego za dva poena. Što nije čest slučaj. I uz to je ukupno imao 40 skokova, naspram 26 Cedevite.

Crno-beli su imali šut 14/31 za tri poena što je 45,2%. A za dva poena 17/38, što je 44,7%. Slobodna bacanja bila su katastrofalna u prvom poluvremenu - 4/9, ali se do kraja to ispravilo pa su crno-beli meč završili sa 10/16, što je 62,5%.

Da nije bilo tolikog broja trojki Partizan ne bi slavio. Mekintajer ih je dao čak pet, Pejdž tri, Dangubić dve, Veličković dve i to je presudilo ovaj meč.

Šćepanovićevi izabranici su odigrali tanko prvo poluvreme, promašili mnogo slobodnih bacanja, gubili više lopti nego što su imali asistencija i ponovo se Partizanu pokazalo da mora mnogo jače da ulazi u utakmice. Zato je do kraja treće četvrtine bio 64:64 i tek je u poslednjoj Partizan krenuo da igra sa pravom energijom. Potpuno je proradio sa serijom 16:2. I pokazao kako treba da igra. I važnije – kako može da igra.

Ono što Šćepanovića može da raduje je to što je imao četvoricu dvocifrenih igrača (Mekintajer, Tpmas, Gordić, Dangubić), te Pejdža i Miku sa po devet poena.

Ono što Šćepanovića može da brine je da mu je, posebno uz povredu Jaramaza i Mozlija, rotacija mala, svedena suštinski na 10 igrača. Brajan Angola nije igrao uopšte, Stefan Janković je ušao na 46 sekundi i promašio ceo koš pri šutu za tri poena.

Hiljadu puta sam rekao da ovaj tim Partizana može da pobeđuje jedino kao tim. I to su pokazali večeras velikim srcem i kvalitetom na kraju krajeva, jer kada imate toliki broj skokova, i skokova u napadu, automatski to znači da igrate kao ekipa. Jednostavno, bez dva mnogo bitna igrača u rotaciji svi su odgovorili na pravi način, bez sujete i bez ega. Dali su sve ono što su mogli da daju za tim i pobedili jednog protivnika koji je možda u ovom momentu bolji od nas i kvalitetniji u ovom periodu, ali ne pobeđuje uvek bolji”, rekao je Šćepanović posle meča.

Ali, kao da je sve to “skupilo” ekipu, da je Partizan počeo diže nivo energije, mada treba svakako reći i istaći da odbrana ponovo nije bila na potpunp zadovoljavajućem nivou, mada je bilo napretka. To je deo igre na kom će sigurno Šćepanović dodatno da insistira. Bilo je dobrih momenata, posebno u drugom poluvremenu posle razgovora na poluvremenu, ali utisak je da su pojedini prodori Cedevite pravili prevelike probleme crno-belima. Posle tih početnih probijanja, Cedevita je pravila razliku i višak u napadu.

Partizan nije uspeo da zaustavi Blažiča koji je ubacio 24 poena, ali je zat spustio Perija na samo tri poena.

Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Držali smo se nekih 35-36 minuta, bili smo ravnopravan protivnik, ali nismo iskontrolisali skok i to nam je pravilo puno problema. Postizali su poene iz drugog i trećeg napada, tako da je to stvar na kojoj bi trebalo puno da poradimo. Još jednom čestitke Partizanu i idemo dalje", sumirao je utakmicu Jurica Golemac.

Za poseban aplauz je igra Rašona Tomasa u skoku (12 uhvaćenih lopti), te doprinos Milera Mekintajera i Nemanje Gordića sa pozicije plejmejkera, posebno u situaciji kada nemaju pomoć Jaramaza.

Mekintajer je dao 17 poena, pogodio pet trojki, ali i samo 1/5 za dva. Tome je dodao tri asistencije i tri ukradene lopte što se kroz sezonu pokazuje kao njegov specijalitet. Ali, imao je i četiri izgubljene lopte, pa je jasno da je to, uz šut za dva, nešto što treba da unapredi. On nije klasičan šuter, ali Cedevitu je ubio trojkama.

Gordić je sa druge strane stigao do 11 poena najviše dvojkama, a imao je i sedam asistencija što je izuzetno važno. Jako je važno crno-belima da on igra ovako u nastavku sezone.

Na kraju, dodajmo da igra Partizana i dalje nije onakva kako to svi u crno-belom taboru očekuju, ali može se reći da postoji napredak i da se Partizan diže. Protiv Cedevite je to nesumnjivo bilo najviše zahvaljujući pogođenim trojkama i dobrom skoku.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.