Partizan se čuvao za Kup: Crno-beli nisu pobedili, ali su dobili Vulićevića i promovisali Lukića (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se čuvao za Kup: Crno-beli nisu pobedili, ali su dobili Vulićevića i promovisali Lukića (VIDEO)

Novi Pazar odoleo u Humskoj - 1:1

Slavlje na početku, slavlje i na kraju. A između se udenuo remi zbog kojeg navijači Partizana ni "a" neće reći fudbalerima. U završnoj utakmici ove sezone u Humskoj, crno-beli su odigrali samo 1:1 sa Novim Pazarom i propustili priliku da rezultatski uveličaju proslavu 26. titule, obeležene velikim slavljem i pre nego što su fudbaleri kročili na teren.

A na njemu je novi prvak tek drugi put odigrao nerešeno otkako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na klupu seo Zoran Milinković (0:0 bilo u 148. večitom derbiju) koji je ovom prilikom uvao adute za finale Kupa sa Čukaričkim (Saša Ilić, Nikola Drinčić, Stefan Babović i Vladimir Volkov nisu ni bili u protokolu, a Branko Ilić presedeo na klupi), pa se drugi identični prvenstveni remi sa ekipom iz grada na Jošanici može tumačiti kao posledica svesnog čuvanja karata.

Mada, zaslužio je favorit bolje rezultat. Najviše zahvaljujući današnjem kapitenu Nikoli Ninkoviću, Parni valjak je ostavio utisak tima koji i slavljeničkom ambijentu želi da se takmiči. Mladi vezista je sve vreme vukao domaći sastav napred, nervirao se kad nije išlo, imao tu nesreću da sva puta pogodi okvir gola (u 18. minutu stativu iz slobodnog udarca, a 42. prečke posle fenomenalnog udarca glavom), ali je njegovu nepreciznost ispravio Ivan Šaponjić i petim golom ove sezone - opet glavom - vratio favorita u egal pred odlazak na pauzu.

Egal, jer je Partizan od 20. minuta bio prinuđen da juri vođstvo koje je ne toliko zapaženom igrom koliko oslanivši se na prekid, Novom Pazaru doneo Predrag Pavlović.  Bivši đak upravo Partizanove škole fudbala je iskosa sa leve strane šutirao u ugao gola Živka Živkovića i iznenadio ne samo golmana, nego i odbranu crno-belih, koja nije stigla da izblokira taj šut. Bilo je to vođstvo koje je ekipu Milorada Kosanovića u tom trenutku približilo plasmanu u Evropu, međutim, kad je Šaponjić poravnao na 1:1, a sa Banovog brda stigla informacija da Vojvodina vodi splasnuo je entuzijazam kod gostiju.

Crno-beli su poslednju utakmicu na domaćem terenu iskoristili da javnosti predstave još jedan izdanak iz nadaleko čuvene fabrike asova, prvi put starter u seniorskom timu Partizana bio je ofanzivni vezista Saša Lukić, koji je dobrim pregledom igre i jednostavnim rešenjima nagovestio da bi trener Zoran Milinković u narednoj sezoni mogao da ima aduta više. Baš kao što ga je dobio početkom drugog poluvremena na desnom beku, kad se posle višemesečne pauze posle teške povrede kolena na teren vratio Miroslav Vulićević i tom prilikom dobio ovacije sa tribina.

One su mogle da budu još glasnije da je sredinom drugog dela, u kome je Partizan očekivano dominirao, Andrija Živković iskoristio šansu da favoritu osigura trijumf, mada su i bez njega Grobari bili zadovoljni, pa su svoje raspoloženje izrazili transparentom:

"Podrška za Kizu i igrače - hoćemo korak dalje".

---------------------------------------

PARTIZAN - NOVI PAZAR 1:1 (1:1)

/Šaponjić 42 - Pavlović 20/

Stadion Partizana

Gledalaca
: 20.000

Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

PARTIZAN (4-3-2-1): Ž. Živković – Bandalovski (od 52. Vulićević), Ćirković, Balažic, Petrović – Marković, Brašanac – Grbić (od 61. A. Živković), Lukić, Ninković (od 70. Marinković) - Šaponjić.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Zečević – Đorđević, Stevanović, Vuković, Kostić – Pavlović, Jevtović – Mijić (od 55. Arsenijević), Radivojević, Matos – Kecap (od 60. Sotirović).

(FOTO: MN press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.