Partizan sa svetskim šampionom, Zvezda u grupi smrti

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan sa svetskim šampionom, Zvezda u grupi smrti

Srpski klubovi nisu bili miljenici sreće na žrebu za grupe Lige šampiona u sezoni 2011/12. Debitant u ovoj konkurenciji, Partizan, igraće protiv Itas Trentina, Keđeržina i Teruela. O Trentinu ne treba trošiti reči, oni su aktuelni prvaci Italije, Evrope i sveta, pa će beogradska publika imati privilegiju da vidi svetske zvezde na delu.

Keđeržin nije među najzvučnijim imenima, ali je sigurno jedan od neugodnijih rivala. Pre dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << oni su igrali protiv Crvene zvezde, koju su bez ikakvih problema eliminisali iz CEV Kupa.
Crno-beli će svoju šansu tražiti protiv prvaka Španije, KAI Teruela. Ni oni nisu nepoznanica, u prethodne dve sezone igrali su u Ligi šampiona protiv kragujevačkog Radničkog. Sva četiri meča Španci su prilično lako rešili u svoju korist.
Voljom žreba u F grupi su klubovi koji će biti prilično zanimljivi srpskoj javnosti. SKRA Belhatov Konstantina Čupkovića će igrati protiv Tura, u kojem je prošlogodišnji kapiten Crvene zvezde Miloš Terzić, kao i Bleda Igora Kolakovića, Dragana Kobiljskog, Milana Rašića i Uroša Kovačevića. U ovoj grupi je i prvak Crne Gore Budvanska rivijera, u kojoj je nastupao baš Čupković, a ne treba zaboraviti da su Bled i Budva igrali i prošle godine jedan protiv drugog.
Zanimljiva je i A grupa, u kojoj je čak tri ekipe iz zemalja članica Balkanske odbojkaške federacije. To su Iraklis, Arkaš i CSKA iz Sofije, a društvo će im praviti belgijski Noliko Mazeik.
Srpski okršaj ćemo gledati u B grupi, u kojoj su Lenik Dejana Radića i Fridrihshafen Nikole Rosića i Miloša Vemića, dok je Nikola Grbić sa Kuneom apsolutni favorit u D grupi. Lube Marka Podraščanina i Dragana Stankovića je mogao i bolje da prođe, s obzirom da su im rivali debitant Lokomotiva Novosibirsk, Hipo Tirol i Fenerbahče. Još uvek nije poznato hoće li Ivan Miljković i sledeće sezone nositi dres tima iz Istanbula, pa je moguće da će srpski korektor igrati protiv tima u kojem se proslavio.
U konkurenciji odbojkašica Crvena zvezda zaista nije imala sreće. Crveno-bele će imati prilično teške rivale, očekuju ih okršaji protiv moskovskog Dinama, italijanskog Skavolinija i poljske Mušinjanke. Sigurno je da će u ovoj konkurenciji ekipa Ratka Pavličevića biti autsajder i bez ikakve dileme ovo je najteža grupa.

Poznato je da će finalni turnir kod odbojkašica biti odigran u prestonici Azerbejdžana, Bakuu, pa će Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) najverovatnije biti prinuđena da modifikuje sistem takmičenja u odnosu na prethodnu sezonu, dok će kod muškaraca ostati stari format.
Odbojkaši
A grupa: Iraklis (Grčka), Noliko Mazeik (Belgija), Arkaš (Turska), CSKA Sofija (Bugarska)
B grupa: Zenit Kazanj (Rusija), Lenik (Belgija), Fridrihshafen (Nemačka), Remat Zalau (Rumunija)
C grupa: Trentino (Italija), Keđeržin (Poljska), Teruel (Španija), Partizan Termoelektro (Srbija)
D grupa: Kuneo (Italija), Poatje (Francuska), Đenerali Unterhahing (Nemačka), Jihostroj (Češka)
E grupa: Lokomotiva Novosibirsk (Rusija), Fenerbahče (Turska), Hipo Tirol (Austrija), Lube Maćerata (Italija)
F grupa: SKRA Belhatov (Poljska), Tur (Francuska), Bled (Slovenija), Budvanska rivijera (Crna Gora)
Odbojkašice
A grupa: Vila Korteze (Italija), Kan (Francuska), Šveriner (Nemačka), Istanbul (Turska)
B grupa: Fenerbahče (Turska), Miluz (Francuska), Drezdner (Nemačka), Rabica (Azerbejdžan)
C grupa: Dinamo Kazanj (Rusija), Trefl Sopot (Poljska), Volero Cirih (Švajcarska), Modranska (Češka)
D grupa: Volej Bergamo (Italija), Gineš Istanbul (Turska), Konstanca (Rumunija), Azerail (Azerbejdžan)
E grupa: Dinamo Moskva (Rusija), Mušinjanka (Turska), Crvena zvezda (Srbija), Skavolini (Italija)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.