Partizan rutinski sa Novim Pazarom

Izvor: B92, 06.Nov.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan rutinski sa Novim Pazarom

Fudbaleri Partizana savaldali su Novi Pazar na svom terenu sa 4:0 (2:0) u poslednjem meču 15. kola Superlige Srbije.

Ekipa Marka Nikolića je rutinski stigla do 10. pobede u sezoni, pa sada zauzima drugo mesto na tabeli sa 32 boda, šest manje od vodeće Crvene zvezde.

Novi Pazar nije pružio ozbiljniji otpor crno-belima osim u prvih i poslednjih nekoliko minuta meča, pa je upisao deveti poraz i nalazi se na 14. mestu na tabeli sa 12 bodova.

Golove za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan postigli su Janković u 26, Stevanović u 37, Đurđević u 55. i Đuričković u 84. minutu.

Sledi pauza u šampionatu zbog reprezentativnih obaveza, a potom u drugom delu šampionata, koji se nastavlja 19. novembra, Partizan dočekuje Bačku, a Novi Pazar gostuje Vojvodini.

Od samog početka se igralo otvoreno na obe strane, a gosti su prvi zapretili posle kontranapada u kom je Čečarić izašao ka Kljajiću, ali je golman Partizana istrčao na vreme i uhvatio loptu.

U prvih deset minuta i dve uzastopne akcije Partizana, u kojima je prvo odbranjen udarac Đurđevića, a zatim je odbrana uspela da izbaci loptu posle njegovog narednog pokušaja.

Partizan je postepeno preuzimao inicijativu, pa je i poveo u 25. minutu. Stevanović je prošao po levoj strani, levom nogom ubacio u peterac, Janković je bio na drugoj stativi i zatresao praznu mrežu.

Potom još jedna prilika posle kornera sa desne strane, lopta je proletela kroz petereac pored nekoliko fudbalera, samo je Božinov uspeo da je zakači, ali nedovoljno dobro i ona odlazi u gol-aut.

Stevanović je bio jedan od najboljih igrača na terenu, što je i krunisao pogotkom u 37. minutu za 2:0 Partizana. Crno-beli su bili u kontranapadu, pokrenuo ga je Stevanović koji je sa strane dodao ka Miletiću, a on je odmah vraća saigraču. Stevanović je potom šutirao, Zogović je imao tu loptu, ali mu je potom iskliznula i ušla u gol.

Tim rezultatom otišlo se na poluvreme, a Novi Pazar osim na početku, nijednom nije ozbiljnije zapretio domaćim fudbalerima.

Partizan je želeo da nastavi tamo gde je stao u prvom poluvremenu i da stigne do još jednog gola. Marjanović je posle dva minuta igre u nastavku pogodio stativu. Izveden je korner zatim, Ostojić je pokušao odbijenu loptu da prosledi ka golu, ali je izblokiran.

Partizan je poveo sa 3:0 u 54. minutu. U prvom trenutku bilo je teško proceniti ko je dao gol, Božinov ili Đurđević, jer su gotovo u isto vreme zakačili loptu, srpski fudbaler glavom, a bugarski nogom, posle centaršuta Marjanovića sa desne strane. I jedan i drugi su proslavili na različitim stranama terena, a na kraju je dilema rešena i strelac je Đurđević. Isti igrač mogao je da donese i četvrti gol svojoj ekipi. Njegov novi udarac golman je odbio, ali nije bilo nikoga ko bi je smestio u praznu mrežu.

I dalje Novi Pazar nije našao način da zapreti Partizanu, dok su izabranici Marka Nikolića posle postignutog trećeg gola spustili tempo igre i u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu.

Samo nekoliko minuta po ulasku u igru Đuričković se upisuje u strelce za Partizan i to fenomenalnim golom sa 20 metara u 84. minutu. On je prihvatio loptu i snažno šutirao, a ona je završila ispod prečke golmana Novog Pazara.

Gostujući fudbaleri posle dugo vremena uneli su neizvesnot pred golom crno-belih. Viđen je još jedan udarac sa distance, pokušao je Đoković, ali Kljajić uspeva da izbaci loptu preko prečke. Potom je Alivodić izašao ispred Kljajića, ali golman Partizana u padu sprečava pogodak, pa do kraja susreta nije bilo promene rezultata i Partizan upisuje pobedu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) BOMBA ĐURIČKOVIĆA: Pogledajte najlepši gol Partizana u pobedi nad Novim Pazarom

Izvor: Kurir, 06.Nov.2016

...Izabranici trenera Marka Nikolića su došli do trijumfa golovima Marka Jankovića u 24, Alena Stevanovića u 36, Uroš Đurđevića u 54i Petar Đuričković u 85 minutu..Sva četiri gola bila su vrlo, atraktivna ili kao, recimo treći, unela pometnju na stadionu, jer se u prvi mah nije znalo da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.