Partizan rutinski, Golubović i Brašanac strelci

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan rutinski, Golubović i Brašanac strelci

Fudbaleri Partizana pobedili su čačanski Borac sa 2:0, u utakmici 33. kola Superlige Srbije.

Tim Ivana Tomića rutinski je slavio protiv gostiju iz Čačka, iako duel u Humskoj nije bio preterano zanimljiv.

Crno-beli su tokom cele utakmice imali inicijativu i znatno veći posed lopte, a golove su postigli Golubović i Brašanac.

Mladi fudbaler crno-belih je u nadoknadi prvog dela postigao prvi gol posle dobre reakcije u petercu, a Brašanac je 17 minuta pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraja rešio meč sa penala koji je prethodno iznudio Nemanja Mihajlović.

Partizan sada na trećem mestu na tabeli ima 31 bod, 11 manje uz meč više od Crvene zvezde i pet manje od Čukaričkog, dok je Borac ostao pretposlednji u plej-ofu sa 23 boda.

Tok meča:

Crno-beli su od starta utakmice krenuli ofanzivno, pa se u prvih desetak minuta igrali uglavnom na poslednjoj trećini terena ispred gola Borca. Prvu veliku priliku Partizan je imao u 15. minutu, Božinov je lepo odložio loptu sa Golubovića koji je iz trka ipak šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije ponovo su Božinov i Golubović kombinovali, mladi igrač je pokušao glavom ovoga puta, ali je ponovo bio neprecizan.

Gosti iz Čačka su u prvom poluvremenu u samo nekoliko navrata prešli na polovinu domaćina. Sa druge strane, Partizan je napadao, ali je teško dolazio do prilike.

U 37. minutu sjajnu šansu imao je Golubović. Bandalovski je dobro šutirao iz okreta, golman Borca je odbio loptu na koju je natrčao Golubović i nije uspeo da pogodi prazan gol.

Dva minuta kasniej i Borac je mogao do gola. Vujaklija je imao odličnu poziciju sa oko 16 metara, ali je njegov šut izblokiran. Pritisak Partizana se isplatio u 46. minutu. Mihajlović je šutirao sa leve strane, golman Borca je odbranio, ali je Golubović natrčao i smestio loptu u mrežu – 1:0.

Početkom nastavka Borac je pokušao da stigne do brzog izjednačenja i bio je veoma blizu u 50. minutu. Posle kornera sa desne strane Maslać je uhvatio poluvolej, a lopta se posle odbitka od Bogosavca odbila u stativu i Partizan je preživeo.

Crno-beli su do 2:0 mogli u 55. minutu. Mihajlović je dobro prošao po levoj strani, vratio je loptu do Brašanca koji je gađao donji desni ugao gola Borca, ali nije pogodio.

Usledilo je desetak minuta bez prilika, a onda je u 73. minutu Partizan rešio meč. Mihajlović je iznudio faul u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na penal, a siguran izvođač bio je darko Brašanac – 2:0.

Do kraja meča Partizan je lako sačuvao prednost. Gosti nisu previše pokušavali da napadnu, pa je do kraja ostalo 2:0 za crno-bele.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Stevanović Miladin, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić, Golubović, Mihajlović, Božinov.

Borac: Bajić, Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić, Balabanović, Petraci, Jovanović, Zorić, Zec, Vujaklija.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.