Partizan razbio Zvezdu za 1-0

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan 'razbio' Zvezdu za 1-0

Košarkaši Partizana mt:s poveli su sa 1-0 u finalnoj seriji Agroživ Superlige Srbije, pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom sa 82:54.

'Crno-beli' su dominirali tokom skoro celog meča, predvodio ih je sjajni Dragan Milosavljević, i zasluženo došli do veoma ubedljivog trijumfa.

Finalna serija igra se na tri pobede, a sledeći meč igra se u petak, takođe u "Pioniru", a domaćini će biti 'crveno-beli'.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je u prvom poluvremenu bio dominantan, Zvezda je igrala bezidejno, ali je trećoj četvrtini usledilo buđenje izabranika Dejana Radonjića. Ipak, to je bilo kratkog daha, a 'crno-beli' su meč prelomili u poslednjoj četvrtini, kada su se i poigravali sa 'večitim' rivalom, o čemu svedoči rezultat 22:6 u tom periodu.

Šampiona Srbije je predvodio sjajni Dragan Milosavlević, koji je postigao 28 poena i imao šest skokova. Kapiten Vladimir Lučić dodao je 19 poena i šest skokova, dok su po deset poena upisali Davis Bertans i Dejan Musli, koji je imao i sedam skokova.

U redovima 'crveno-belih', najbolji je bio Raško Katić sa 19 poena i pet skokova, dok je dvocifreni učinak imao još samo Demarkus Nelson, koji je meč završio sa deset poena i pet skokova.

Sedmi ovosezonski ’večiti’ derbi imao je zanimljiv uvod, pošto su sudije dovezene u halu „Pionir“ vozilima interventne jedinice MUP. Džipovi sa rotacionim svetlima su se zaustavili na velikom parkingu, a iz njih su izašli Dragan Nešković, Uroš Nikolić i Saša Maričić, koji su potom u pratnji policajaca sprovedeni u halu. Sve sudije delegirane za finalnu seriju su, inače, dan ranije zatražile zaštitu zbog pretnji njihovim porodicama.

Tok meča:

U prvom napadu na utakmici Milosavljević je doneo vođstvo Partizanu, dok je na drugoj strani usledio promašaj Savovića. Isti igrač uspeo je da osvoji loptu za Zvezdu, ali i odmah da je izgubi, a Lučić je sjajnim zakucavanjem odveo 'crno-bele' na 4:0. U sledećem napadu Zvezde lopta je ponovo došla do Savovića, koji je ponovo promašio, a Milosavljević je na drugoj strani to kaznio. 'Crveno-beli' su nastavili sa greškama, a Lučić je posle sjajne asistencije Muslija ponovo zakucao za 8:0.

Zvezda je u prva četiri minuta igrala potpuno bezidejno, kako u napadu, tako i u odbrani, pa je Partizan preko Muslija lako došao do 10:0. Prve poene 'crveno-beli' su postigli preko Nelsona, sa slobodnih bacanja, posle faula Muslija, na isteku četvrtog minuta. Na obe strane usledili su promašaji i konfuzna igra, ali je Partizan držao sigurnu prednost, koja je ponovo bila dvocifrena posle slobodnih bacanja Lučića (12:2). U sledećem napadu Zvezda je konačno postigla koš iz igre, Nelson je bio siguran za tri poena.

'Crveno-beli' su se potom probudili, ali su na drugoj strani veoma raspoloženi bili Lovernj i Milosavljević. Oni su održavali prednost Partizana, dok su na drugoj strani u međuvremenu Katić i Simonović bili precizni. Partizan je u devetom minutu vodio 20:10, ali je Zvezda posle zakucavanja Katića i slobodnih bacanja Simonovića prišla na 20:14. Ipak, Milosavljević je ponovo odlepio Partizan na plus devet, a do kraja četvrtine Zvezda je prišla na sedam razlike posle faula nad Lazićem.

Musli je na startu druge četvrtine Partizan odveo na 27:18, dok su na drugoj strani igrači Zvezde igrali veoma brzopleto, a u nizu promašaja prekinuo je pogodak Katića, pre nego što su 'crveno-beli' nastavili u istom ritmu, a Milosavljević iskoristio to i pogodio novu trojku za 30:18. Milosavljević, Musli i Bertans su održavali i povećavali prednost šampiona Srbije, dok u redovima Zvezde nizali greške. Partizan je tako lagano već u 16. minutu imali plus 18 (38:20), a Rakočević je konačno pogodio nekoliko trenutaka kasnije i prekinuo seriju promašaja.

Kapiten Zvezde i Katić su nastavili kratku seriju i primakli Zvezdu na minus 13 (38:25), ali ju je Milosavljević prekinuo, a potom održavao Partizan na plus 15. Godrić je u poslednjem minutu perioda odveo 'crno-bele' na plus 17, ali je Skot sjajnim zakucavanjem posle promašaja Radivojevića smanjio na 43:28.

Zvezda je odlično ušla u drugo poluvreme i zahvaljujući Laziću, Nelsonu i Savoviću se primakla na osam razlike (43:35). 'Crveno-beli' su imali šansu da još smanje zaostatak, ali je posle Lazićevog promašaja usledila borba za loptu u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači i posle dosuđene mrtve lopte, ona je završila u posedu Partizana. 'Crno-beli' su, ipak, nastavili sa greškama, prvo je Milosavljević promašio za tri, a potom Vesterman zgazio liniju, a Katić je u svom stilu Zvezdu primakao na četiri razlike (43:39).

Seriju 'crveno-belih' od 11:0 prekinuo je Lučić na isteku četvrtog minuta četvrtine, a potom je Gagić povećao prednost Partizana na osam razlike. U redovima Zvezde igrali su poprilično konfuzno u tim trenucima, bili su bez koša skoro dva minuta, pre nego što je Nelson pogodio jedno slobodno bacanje posle faula Gordića. 'Crveno-beli' su, ipak, igrali čvrsto u odbrani, a iako su Savović i Nelson imali sjajnu priliku da mu oduzmu loptu, Milosavljević ih je nadmudrio i postigao trojku za novu dvocifrenu prednost Partizana (50:40).

Usledili su koševi Skota i Lovernja, pre nego što se Zvezda sa penala preko Katića i Skota primakla na šest razlike za 52:46. To nije bilo kratkog veka, pošto je sjajni Milosavljević postigao svoju četvrtu trojku, a potom Bertans pogodio sa iste pozicije za plus 11. U međuvremenu, Lazić je postigao samo jedno bacanje, kao i Katić, posle trojke Bertansa, a Partizan je na poslednji odmor otišao sa plus 12, posle pogotka Muslija.

Na početku četvrte četvrtine, Lazić je ukrao loptu Vestermanu, a Bertans je napravio namernu grešku. Bek 'crveno-belih' je pogodio slobodno bacanje, a on i saigrači potom nisu uspeli da iskoriste sledeći napad, ali onaj koji je sledio i to posle neverovatnog koša Katića, koji je bio okružen trojicom igrača Partizana i samo je bacio loptu, a ona je završila u košu za 60:51. Zahvaljujući veoma raspoloženom Lučiću, Partizan je u naredna dva napada došao ponovo do dvocifrene prednosti.

Igrači Zvezde su nastavili sa promašajima, dok su igrači Partizana čak i 'lupili' dve rampe pri šutu za tri poena Savoviću i Rakočeviću. Odlični Lučić i Bertans serijom su odveli Partizan na plus 22 (73:51), a tu seriju je tek tri minuta pre kraja prekunuo Skot zakucavanjem. Partizan se od tada igrao sa Zvezdom i preko Gagića, Bertansa, Milutinova i Đekića došao do maksimalnih 28 razlike, kojom je i završen meč.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan 'razbio' Zvezdu za 1-0

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Košarkaši Partizana mt:s poveli su sa 1-0 u finalnoj seriji Agroživ Superlige Srbije, pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom sa 82:54...'Crno-beli' su dominirali tokom skoro celog meča, predvodio ih je sjajni Dragan Milosavljević, i zasluženo došli do veoma ubedljivog trijumfa...Finalna serija igra...

Nastavak na B92...

Drugi meč finala sude Belošević, Jovčić i Obrknežević

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Jun.2013, 14:50

Iz kancelarije Agroživ Super lige stiglo nam je delegiranje za naredna dva meča finala plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde.. Drugi meč, koji je na programu u petak od 19 časova, vodiće sudijska trojka Belošević, Jovčić i Obrknežević. Treći susret, čiji je termin ponedeljak u 19 časova,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.