Partizan razbio Levski u praznoj dvorani!

Izvor: Mondo, 15.Nov.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan razbio Levski u praznoj dvorani!

Crno-beli u Sofiji deklasirali prvaka Bugarske, nakon što su tribine ispražnjene zbog velikog incidenta u pauzi između prve i druge četvrtine.

Košarkaši Partizana ostvarili su daleko najubedljiviju pobedu ove sezone, popravili skor u ABA ligi na 4-4 i ulili sebi veliku dozu samopouzdanja pred niz teških utakmica na oba "fronta" (Lijetuvos Ritas, Cibona, Banvit, Crvena zvezda Telekom).

Levski - Partizan 66:98 (14:21, 16:19, 23:28, 13:30)! >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Meč 8. kola u Sofiji, ostaće u sećanju zbog incidenta bez presedana u regionalnoj košarkaškoj ligi, zbog koga je došlo do prekida u trajanju od oko 40 minuta.

Dok su treneri davali igračima poslednja uputstva pred početak druge četvrtine, odjednom je nastao haos u Univerzitetskoj dvorani - navijači Levskog utrčali su u teren, željni tuče sa grupicom navijača Partizana, koju su primetili iza klupe crno-belih.

Partizan je do prekida, a i u nastavku utakmice, pokazao da je znatno bolji tim, premda treba istaći i da su Levskom nedostajala dvojica bitnih "šrafova", plejmejker Brendon Hit i krilo Zaharijev.

Bugarski tim se borio koliko je mogao i do sredine trećeg perioda odbijao da se preda prilično raspoloženim crno-belima.

Nekoliko puta se domaćin vraćao iz dvocifrenog zaostatka, ali trojka Mihajla Andrića za 47:54 u 26. minutu bila je momenat od koga je apsolutno sve išlo na "vodenicu" ekipe Duška Vujoševića.

Već u četvrtom minutu Partizan je stekao "plus osam" (2:10), Levski je potom za kratko vreme realizovao tri kontre i izjednačio na 11:11, ali je Partizan reagovao čvrstom odbranom, a na drugoj strani koševima Murića i Gagića stekao sedam poena prednosti - 14:21.

U drugoj četvrtini ništa naročito se nije promenilo. Milutinov je dominirao u ofanzivnom skoku, odbrana crno-belih funkcionisala je odlično i iz nje su postizani laki poeni.

Crno-beli su takođe bili nedovoljno pažljivi sa loptom u rukama, čime su Levskom davali šansu da trči u kontre i hvata priključak.

Ipak, domaćin nije imao kvalitet da konstantno igra u visokom ritmu, pa se Partizan sa 22:27 u 14. minutu, bez mnogo poteškoća "odlepio" na 24:37, dva minuta kasnije.

Rezultat na poluvremenu bio je 30:40.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Incident

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.