Partizan protutnjao kroz Francusku i bacio Asvel na kolena

Izvor: B92, 12.Okt.2023, 21:51

Partizan protutnjao kroz Francusku i bacio Asvel na kolena

Košarkaši Partizana pobedili su Asvel 88:62 u drugom kolu Evrolige na gostovanju u Francuskoj.

Crno-beli su bezu većih problema uspeli da dođu do prvog evroligaškog trijumfa, pa posle dve runde imaju skor 1:1. Sa druge strane, Asvel je upisao novi poraz, drugi od srpskih ekipa, pošto je na otvaranju sezone deklasiran u Beogradu kao gost Crvene zvezde.

Ekipa Željka Obradovića od samog početka nametnula je svoj ritam, koji je Asvel uspeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isprati do sredine prve deonice, a onda je sve bilo u rukama gostujućeg tima.

Crno-beli su pokazali prvao lice posle poraza od Makabija na otvaranju sezone, pošto su u Francuskoj koncentrisano i sigurno odigrali ceo meč. Odbrana je bila na visokom novu, zaključani su bili šuteri domaćina, a sve greške rivala Partizan je koristio da postigne lake poena.

U prvoj pobedi crno-belih u novoj sezoni Evrolige svi igrači su se upisali u strelce, a najefikasniji su bili Džejms Naneli sa 17, Zek Ledej sa 13 i Alen Smailagić sa 12 poena. Kapiten Kevin Panter je postigao 11, dok su Danilo Anđušić i Frenk Kaminski dodali po osam poena.

U redovima Asvela, koji je upisao i drugi poraz, najbolji je bio Frenk Džekson sa 16 poena, dok je Timote Luvavu dodao deset.

Ekipe su se na početku utakmice smenjivale u vođstvu, ali je Partizan u finišu tog dela igre stigao do plus sedam (17:10) posle četiri vezana poena Kaminskog i koša Doužera.

Crno-beli su na prvi odmor otišli sa četiri poena viška na svom kontu (17:13), da bi poenima Pantera, Anđušića i trojkom Trifunovića stigli i do prve dvocifrene prednosti (29:16) na tri minuta do kraja prvog poluvremena.

Izabranici Željka Obradovića su sačuvali dvocifrenu prednost do kraja prvog poluvremena i na veliki odmor su otišli s vođstvom 43:29 posle poena Avramovića iz tajm-auta.

Uz tri poena Pantera i tri Smailagića, Partizan je na početku treće deonice stigao do plus 20 (49:29) i najavio prvu pobedu u novoj sezoni. Imali su crno-beli potom plus 30 na 13 minuta do kraja, nakon čega su mirno priveli meč kraju.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu, u utorak, odigrati prvi meč pred svojim navijačima pošto će ugostiti Barselonu, dok će Asvel gostovati Efesu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Crvena Zvezda,   Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznato kada će Olimpija i Makabi na teren

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 17:00

Odložena utakmica između košarkaša Olimpije iz Milana i Makabija iz Tel Aviva odigraće se 31. oktobra, objavila je ovog četvrtka Evroliga...Duel će početi od 20.30 sati, a meč drugog kola elitnog takmičenja između ova dve ekipe trebalo je da se odigra ove nedelje u Milanu, ali je odložen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.