Partizan propustio veliku priliku u Zagrebu!

Izvor: Sportske.net, 17.Okt.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan propustio veliku priliku u Zagrebu!

Košarkaši Partizana doživeli četvrti poraz ove sezone u ABA ligi. Ni dolazak Danila Anđušića nije pomogao da se zabeleži prvi trijumf u gostima.

U derbiju šestog kola ABA lige, Cibona je na svom parketu u Zagrebu savladala Partizan rezultatom 63-57.

Partizan je loše ušao u meč, što je domaćin iskoristio i poveo sa 7-0, ali su crno-beli ubrzo uzvratili svojom serijom, koju je započeo Đumić, a završio Vrabac, za vođstvo od 9-7. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Međutim, tu Partizan staje i počinje nova serija domaćeg tima, koji vezuje devet poena u nizu, za povratak na ''plus sedam'' - 16:9.

Božićev tim je do kraja prve deonice uspeo da smanji na 18-15, a do kraja prvog poluvremena Cibona je održavala prednost koja je u 17. minutu ponovo dostigla sedam poena razlike (27-20).

Ali, finiš prvog poluvremena obeležio je Danilo Anđušić, koji je najpre pogodio trojku, da bi zatim poentirao i posle odličnog prodora za 29-28 na kraju prvog poluvremena.

Partizan je u trećoj deonici zaigrao odlično, proradio je šut Čedomira Vitkovca, koji je pogodio i dve trojke, a posle poena Cvetkovića, crno-beli stižu i do šest poena razlike - 36:42.

Vodio je Partizan i početkom poslednje deonice, poenima Vrapca poveo je sa 48-43, ali je zatim usledio novi pad u igri ekipe Petra Božića, centar Božo Đumić se ispromašivao u tim trenucima, što Cibona koristi i zahvaljujući raspoloženom Filipu Krušlinu ponovo pravi preokret.

U poslednja dva minuta ušlo se rezultatom 60-55 za Cibonu, nešto kasnije je Vitkovac pogodio uz faul, smanjio na 60-57, ali više od toga crno-beli nisu mogli i Zagrepčani ipak stižu do trijumfa, a Partizan je upisao i četvrti poraz u prvih šest kola.

Na kraju, Filip Krušlin sa 22 poena bio je najbolji u Ciboni sa 22 poena (5-8 za tri poena), a Partizan je predvodio Čedomir Vitkovac sa 16 poena. Povratnik u redove Partizana Danilo Anđušić danas je bio drugi strelac ekipe, sa 11 postignutih poena.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Partizan izgubio u Zagrebu od Cibone

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Zagrebu od Cibone sa 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11) u 6. kolu ABA ige...Partizan nije uspeo da zabaleži prvu pobedu na gostovanjima ove sezone, iako je odigrao još jednu uzbudljivu utakmicu u završnici...Crno-beli sada imaju učinak 2-4, koliko i Cibona,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.