Partizan prokockao veliku prednost, pobeda Solnoka

Izvor: Studio B, 08.Dec.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prokockao veliku prednost, pobeda Solnoka

Košarkaši Partizana izgubili su od mađarskog Solnoka sa 76:71 (14:27, 15:16, 22:12, 25:16) u 11. kolu Jadranske lige.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 25 poena, dok je u pobedničkoj ekipi najbolji bio je Vili Voren sa ubačenih 20 poena. Partizanu je ovo treći poraz u regionalnom takmičenju, dok je Solnok upisao četvrtu pobedu.   

Crno-beli su odlično počeli utakmicu i gotovo bez greške odigrali prvo poluvreme. Dva minuta pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kraja prve četvrtine stekli su dvocifrenu prednost (21:10) i povećavalo su je do kraja poluvremena. Posle lakih poena Bogdanovića i Kinsija iz kontranapada, Partizan je poveo sa 35:18, a na pauzu je otišao sa 15 poena prednosti (43:29).   

Do polovine treće četvrine činilo se da će aktuelni šampion Jadranske lige lako privesti meč kraju, ali je Solnok serijom od 7:0 smanjio prednost Partizana na šest poena razlike, da bi do kraja treće deonice ta prednost iznosila samo četiri poena. Obe ekipe su loše odigrale početak poslednje četvrtine, pa je u prva tri minuta viđen samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja.   

Zahvaljujući, pre svega, dobroj igri Petera Loranta koji je vezao osam poena, a i lošoj igri Partizana, Solnok je četiri minuta pre kraja meča poveo sa 63:62.  Meč je rešen 40 sekundi pre kraja kada je Voren pogodio za tri poena (70:66), a nakon toga Bogdanović pogodio samo jedno slobodno bacanje. U preostalom vremenu košarkaši Solnoka su bili sigurniji sa linije za slobodna bacanja, pa su tako i drugu godinu za redom savladali Partizan na svom terenu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.