Partizan produžio seriju sa +28

Izvor: B92, 09.Feb.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan produžio seriju sa +28

Košarkaši Partizana nastavili su seriju pobeda u ABA ligi, razbili su Levski 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8) pred prepunom halom Pionir u 21. kolu.

Crno-beli su posle izjednačene prve četvrtine (22:22) u nastavku postepeno lomili rivala, te sa 28 poena razlike stigli do osme uzastopne pobede.

Partizan je do 14. trumfa predvodio Edo Murić sa 15 poena, 13 je ubacio tinejdžer Vanja Marinković uz 8 skokova, dok su po 12 dodali Aleksandar Pavlović i Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milutinov (10 na poluvremenu).

Partizan se učvrstio na četvrtom mestu ABA lige sa tri pobede ispred Union Olimpije i Krke, dok mu trećeplasirana Cedevita i dalje "beži" jednu pobedu. Crno-beli u sledećem kolu igraju protiv najvećeg rivala iz bivše Jugoslavije, gostuje Ciboni u Zagrebu.

Domaćin je očekivano bolje počeo meč u Pioniru, serijom koševa Mačvana poveo je 10:5, ali Bugari predvođeni velikim pojačanjem Filipom Videnovom pogađaju pet trojki iz šest pokušaja i stižu do 20:14.

Međutim, to je bilo sve od gostiju iz Sofije, crno-beli "stežu" odbranu, te predvođeni svojim najmlađim prvotimcima Daloom, Marinkovićem i Milutinovom lako preokreću na dvocifrenu prednost već u finišu poluvremena (40:29).

Bugari pred pauzu smanjuju zaostatak na sedam poena, ali Partizan se novom serijum vraća na +10 te u nastavku postepeno povećava razliku do maksimalnih 28 poena.

Trener Duško Vujošević šansu je dao svim igračima, a poene nije postigao samo Andreja Milutinović. Među strelce se upisao i mladi krilni centar Janis Kuzelolu sa pet poena u poslednjem minutu.

Iako je tokom dana imao saobraćajnu nesreću, u Pionir je stigao spotski direktor Partizana Dragan Todorić i pratio meč crno-belih sa "kragnom" oko vrata.

Partizan je u meč ušao sa samo jednim klasičnim centrom Nikolom Milutinovom, a nakon po dva uspešna napada s obe strane u uvodnim minutima, Milan Mačvan uspostavlja dominaciju u reketu i sa tri uzastopna koša donosi Partizanu 10:5.

Angelov sa dve trojke vraća meč brzo u egal, a potom Videnov pogađa još dve za prednost Levskog 20:14 tri minuta pre kraja prvog perioda. Posle tajm-auta Duška Vujoševića, Partizan "steže" odbranu, Levski promašuje naredna dva šuta za tri, te crno-beli koševima najmlađih prvotimaca Marinkovića i Daloa stiže do izjednačenja posle prve četvrtine (22:22).

Levski postiže prve poene i u drugom periodu, ali Partizan preko mlade "garde" Daloa, Andrića, Marinkovića i Milutinova pravi seriju 12:2 i stiže do osam poena prednosti (34:26). U završnici poluvremena razigrali su se Tepić, Pavlović i Murkić, koji pogađa prvu trojku za domaćina na meču, pa srpski šampion odlazi na odmor sa sedam poena prednosti (46:39).

Partizan nastavlja u istom ritmu u drugom poluvremenu, pre svega koševima iz reketa je postepeno povećavao prednost do dvocifrene na polovini trećeg perioda (52:42). Ubrzo je Murić pogodio novu trojku, ali je Videnov serijom koševa održavao Bugare u igri (59:50). Marinković trojkom donosi crno-belima +12, te domaćin rutinski do kraja perioda održava dvocifrenu prednost koševima Andrića i Mačvana (68:58).

Nošen sjajnom publikom Partizan na startu poslednjeg perioda definitivno prelama meč. Marinković i Murić sa dva koša, iz blokadu Pavlovića, prave seriju za maksimalnu prednost crno-belih na meču (74:58). Domaćin je u poslednjih pet minuta potpuno razbio rivala, do poena je stigao i mladi centar Janis Kuzelolu, a Partizan je na kraju slavio ubedljivih 94:66.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.