Partizan preživeo u Podgorici – Naneli sačuvao sezonu!

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 21:03

Partizan preživeo u Podgorici – Naneli sačuvao sezonu!

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar u Podgorici rezultatom 81:79 i izborili majstoricu u četvrtfinalnoj seriji ABA lige.

Crno-beli su vratili brejk nakon šokantnog poraza u Beogradu pre tri dana i ponovo će pred svojim navijačima pokušati da izbore polufinale.

Iako su igrali vrlo smušeno i promenljivo ove večeri, uspeli su izabranici Željka Obradovića u drugom poluvremenu da slome otpor "studenata" i da "prežive" u sezoni, pošto bi u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poraza ona za njih bila završena.

Junak je Džejms Naneil, ponovo, koji je partijom u drugom poluvremenu napravio prevagu, a posebno sa dve ključne trojke u poslednjih 100 sekundi.

Termin trećeg i odlučujućeg meča biće naknadno određen od strane zvaničnika regionalnog takmičenja.

Partizan je počeo drugi meč onako kako je završio prvi – sa užasnim šutem i vrlo diskutabilnom igrom u odbrani.

To je domaći tim koristio da konstantno bude u prednosti, počev od dve trojke Flečera Megija, te onda i Slavkovića za 14:9.

Sa druge strane, beogradski tim je očajno otvorio meč šuterski sa samo jednom trojkom iz devet pokušaja, a ni procenti za dva poena nisu bili puno bolji.

Konstantno je Partizan izgledao kao da igra pod ručnom i jedini koji se trudio da je "spusti" u prvom poluvremenu bio je Dante Egzum koji je održavao tim u životu.

U finišu druge četvrtine je Danilo Anđušić sa klupe doneo energiju (iznuđen faul u napadu i četiri vezana poena), te se na veliki odmor otišlo u potpunom egalu – 40:40.

Tek što je počelo drugo poluvreme, povredio se Jam Madar u prvom napadu tako što je izvrnuo zglob prilikom polaganja.

Dodatno smanjena rotacija na bekovskim pozicijama nije pomogla Partizana u nastavku, a SC Derbi je nastavio kombinovanim odbranama da muči organizaciju igre rivala.

To je rezultovalo serijom domaćih 7:0 i očajnim šutem za tri poenagostiju, te je u jednom momentu to bilo 2/15 za tri poena.

Išao je Studentski centar na 61:55 u jednom trenutku kada je Partizan delovao u potpunom nokdaunu.

Ipak, uspeli su crno-beli da opstanu u igri preko Egzuma i Džejmsa Nanelija koji se probudio u nastavku.

Pogađao je i za dva i za tri poena, a u samoj završnici se ušlo u potpunom egalu i tada je Amerikanac stupio na scenu.

Pri rezultatu 73:73 i na minut i po pre kraja je pogodio trojku sa levih 45 stepeni za +3 koji su prelomili meč.

Ipak, SC Derbi je prišao na poen zaostatka, a Partizan imao napad na 29 sekundi pre kraja.

Naneli je ponovo preuzeo odgovornost i pogodio trojku za 81:77 i time rešio meč.

U redovima Studentskog centra blistao je Flečer Megi sa 15 poena, Zvonimir Ivišić je dodao 12, a Nikola Pavlićević 11.

Najefikasniji u postavi Partizana bio je Dante Egzum sa 24 poena, Džejms Naneli je dao 23, uključujući ključne trojke u finišu meča.

Njih dvojica su jedini dvocifreni u ekipi Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako je Naneli sačuvao Partizan blamaže VIDEO

Izvor: B92, 18.Maj.2023

Košarkaši Partizana preživeli su ekipu Studentskog centra i pobedom 81:79 u Podgorici izborili majstoricu četvrtfinalne serije ABA lige...Crno-beli su se namučili u dvorani "Morača", a u samom finišu je junak ponovo postao Džejms Naneli...Amerikanac je još jednom bio "clutch" igrač i u ključnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.