Partizan preživeo Valjevo

Izvor: MVP.rs, 17.Jan.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan preživeo Valjevo

Srpski šampion ušao je u dobru formu.

Nakon ispadanja iz Evrokupa košarkaši Partizan NIS-a su konačno uhvatili željeni ritam. Tim Duška Vujoševića je u okviru 18. kola ABA lige savladao Metalac Farmakom u gostima sa 83-72 i tako se učvrstio na četvrtom mestu tabele. U sjajnoj košarkaškoj predstavi domaćin se dobro držao tokom većeg dela meča, ali crno-beli su opravdali ulogu favorita.

Rezultati 18. kola Union Olimpija - Mega Leks >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 85:75 Levski Sofija - Solnoki Olaj 61:82 Metalac Farmakom - Partizan NIS 72:83 MZT Skoplje Aerodrom - Krka 60:72 Cibona - Budućnost (nedelja, 17č) Igokea - Cedevita (nedelja, 17č) Crvena zvezda Telekom - Zadar (ponedeljak, 20.30č)

Beograđani su od početka krenuli furiozno predvođeni Aleksandrom Pavlovićem. Gosti su bili svesni svoje dominacije u fizikalijama i uspešno su je koristili. U tom periodu Metalac je imao odgovor samo preko raspoloženog Nikole Maleševića, pa su na kraju prve četvrtine bili u zaostatku 17-25. Do kraja prvog poluvremena Partizan je došao i do maksimalnih plus 14 i tada se činilo da će lako rešiti posao protiv nezgodnog rivala. Ipak, do odlaska na odmor domaćin se konsolidovao preko agilnog Marka Ljubičića pa su crno-beli na pauzu otišli sa devet poena prednosti.

Nastavak meča je doneo potpuni povratak Metalca. Iako su domaći igrači bili nemoćni u reketu u kojem je dominirao Nikola Milutinov, kapiten Dušan Kutlešić je sa Ljubičićem kreirao seriju kojom se tim Vladimira Đokića u potpunosti vratio u igru i dao nadu domaćim navijačima da će Metalac nastaviti seriju pobeda. U finišu treće četvrtine Valjevci su košem Nikole Jevtovića došli i do prve prednosti (53-52), a u tom periodu Partizan je imao velike probleme u napadu.

Većim delom poslednje četvrtine Metalac je "disao za vratom" svom gostu, a onda su Pavlović i Dragan Milosavljević individualnim rešenjima ponovo podigli prednost na 76-68. U preostala dva minuta Valjevci nisu imali snage da ponovo uhvate priključak i tim iz Humske je mirno priveo meč kraju.

Metalac je tako prekinuo seriju od četiri pobede. Doduše, nemaju sebi šta da zamere. Tandem Jevtović - Đorđe Majstorović ovaj put nije imao svoje veče, a bez njih Metalac ipak nije isti tim. Ljubičić je vodio svoj tim sa 19 poena i po pet asistencija i skokova, Kutlešić je dodao 16 poena, ali Metalac će na skor 8-10. Na drugoj strani, Partizan je imao veliki test na ovom gostovanju, ali ga je uspešno prošao. Evidentno je da crno-beli podižu formu u odnosu na prvi deo sezone i da će do kraja biti ozbiljan kandidat za najviši plasman. Milan Mačvan je ubacio 15 poena, Pavlović 14, uz osam skokova, ali za Beograđane je najbitnije da ostaju usamljeni na poziciji četiri koja vodi u plej of. Pored toga, vredi pomenuti da se u ovom meču nakon više od mesec dana pauze zbog povrede na teren vratio Edo Murić koji će biti veliko pojačanje za svoj tim pred nastavak sezone.

 

Metalac Farmakom - Partizan NIS 72-83 (17-25, 21-20, 22-18, 12-20)

Metalac Farmakom: Malešević 8, Protić, Kutlešić 16, Majstorović 9, Jevtović 9, Rakićević 2, Jošilo 6, Ljubičić 19 (5sk, 5as), Radulović, Todorović 3, Dunđerski, Vuksanović. Trener: Vladimir Đokić



Partizan NIS: Pavlović 14 (8sk, 4as, 5il), Tepić 3, Murić 9, Marinković, Dalo, Milutinov 13 (8sk), Milosavljević 13 (5sk, 3as), Mačvan 15, Gagić 13, Bogdanović, Andrić 3, Milutinović. Trener: Duško Vujošević

(foto: KK Metalac Farmakom / Foto studio ART)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.