Partizan preokretom do pobede: Crno-beli overili plasman u plej-of Lige Evrope

Izvor: BKTV News, 16.Avg.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan preokretom do pobede: Crno-beli overili plasman u plej-of Lige Evrope

Fudbaleri Partizana obezbedili su prolazak u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope još jednom pobedom nad Nordsjelandom (3:2)

Crno-beli nisu otvorili utakmicu kako su želeli, pa je u 9. minutu Olsen izbio sam ispred Stojkovića i rutinskim udarcem doneo gostima prednost. Samo dva minuta kasnije, posle kornera Jankovića, najbolji u skoku bio je Nemanja R. Miletić i preciznim hicem glavom poravnao rezultat. Na isteku prvih pola časa igre, Marko Janković je, na dodavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Pantića, postigao drugi pogodak za Partizan. Pet minuta zatim, nakon još jednog udarca iz ugla Jankovića, lopta je uz malo sreće došla do druge stative, gde ju je Marković glavom sproveo u mrežu. Poraz Danaca ublažio je Džonatan Amon, koji je posle odbrane Vladimira Stojkovića natrčao na loptu i smestio je u nebranjenu mrežu.

Prvi do gola su mogli crno-beli preko Pantića, ali je lopta posle njegovog šuta, u 3. minutu, otišla preko gola. Nekoliko sekundi pre izjednačujućeg gola, Rikardo Gomeš je volej udarcem pripretio, ali je golman gostiju odbio loptu u korner. Partizan je mogao do preokreta već u 15. minutu igre, ali dobru polukontru Gomeš nije završio na pravi način. Između drugog i trećeg gola Parnog valjka, gostima je izjednačenje mogao da donese Kudus, koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Vladimira Stojkovića, ali je pogodio samo stativu.

Preko Turske do jeseni u Evropi - Poslednja prepreka Partizanu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope biće Bešiktaš, koji je golom Negreda u 90. minutu, na gostovanju austrijskom Lasku obezbedio prolaz u plej-of.

U drugom delu igre, kao i u prvom, prvi do gola mogli su domaći. Rikardo Gomeš je u 50. minutu, posle dodavanja Kosovića, sam izašao ispred Larsena, ali je loše šutirao i golman Nordsjelanda je uspeo da zaustavi taj udarac. Isti igrač je i u sledećem napadu crno-belih mogao da zatrese mrežu, nakon solo prodora, ali je lopta završila pored stative. Na isteku 67. minuta, Larsen je ponovo bio na mukama, ali uspeo je da zaustavi pokušaj Pantića sa distance. Izjednačenje i potpunu neizvesnost mogao je da vrati Pedersen tri minuta posle gola Amona, ali se obrukao i sa peterca prebacio loptu preko prečke.

Partizan - Nordsjeland 3:2

Strelci: N. R. Miletić u 11, Janković u 30. i Marković u 35. za Partizan, a Olsen u 9. i Amon u 76. minutu za Nordsjeland

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Kosović, Zdjelar - Janković (od 70. Đerlek), Pantić (od 82. Enake), Zakarić (od 80. Smiljanić) - Rikardo

Nordsjeland: Larsen - Bartolec, Mumin, Skovgard - Kofod Andersen (od 58. Rigard Jensen), Damsgard, Kristensen, Pedersen - Olsen, Kudus (od 68. Štrunk), Donjo (od 58. Amon)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan u baražu za Ligu Evropa

Izvor: Beta, 16.Avg.2018

Fudbaleri Partizana plasirali su se u baraž Lige Evropa, pošto su večeras u Beogradu pobedili danski Nordsjiland sa 3:2.Prvi meč trećeg kola crno-beli su dobili sa 2:1 na gostujućem terenu, pa su se ukupnim rezultatom 5:3 plasirali u plej-of.Već u devetom minutu prednost danskoj ekipi doneo je...

Nastavak na Beta...

Dve pobede Partizana za crno-beli derbi u plej-ofu!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2018

Crno-beli su uspeli da sa dve pobede protiv Nordsjelanda slave prolazak u narednu fazu takmičenja. Partizan i Crvena zvezda ostali jedini predstavnici Srbije u Evropi...Bešiktaš je slavio plasman u narednu fazu, poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a slavio je danas i Partizan, pa ćemo u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.