Partizan preko Nordsjalenda do plej-ofa Lige Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan preko Nordsjalenda do plej-ofa Lige Evrope

Fudbaleri Partizana plasirali su se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici trećeg kola, savladali danski Nordsjeland sa 3:2 (3:1) i dvomeč dobili ukupnim rezultatom 5:3.

Za ulazak u grupnu fazu takmičenja Lige Evrope Partizan će se boriti protiv turskog Bešiktaša, koji je večeras golom u nadoknadi vremena eliminisao austrijski Lask. Prva utakmica na programu je narednog četvrtka u Beogradu.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je večeras pokazao napredak u igri, ali je i ponovio dosta slabosti, pogotovo u finišu, što mu se dešava praktično u svakoj utakmici.

Protiv Nordsjelanda to nije skupo platio, ali je sasvim sigurno da će Bešiktaš znati da prihvati poklone ukoliko crno - beli ne uspeju da steknu konstantnost u igri svih 90 minuta.

Vicešampion Srbije je loše ušao u utakmicu i Danci su neočekivano poveli u devetom minutu iz svog prvog napada, a strelac je bio Olsen, koji je izbio sam ispred Stojkovića.

Na sreću navijača crno-belih usledio je brz odgovor Partizana, koji je izjednačio posle samo dva minuta, kada je Nemanja R. Miletić odlično reagovao posle kornera i precizno šutirao glavom.

U 30. minutu Janković je doveo Partizan u vođstvo uz malo sreće, jer je posle njegovog udarca jedan igrač Nordsjelanda zakačio loptu, promenio joj pravac i prevario svog golmana.

Četiri minuta kasnije mladi Svetozar Marković je rešio pitanje ukupnog pobednika, kada je nakon kornera sačekao loptu na drugoj stativi i lako je ubacio u gol.

U drugom poluvremenu Danci su bili "zreli" za ubedljiv poraz, ali je Rikardo upropastio dve velike šanse, a potom se Partizan bez razloga povukao i počeo da pravi velike greške u odbrani.

Danci su iskoristili samo jednu, kada je u 76. minutu Amon natrčao na loptu koju je odbio Stojković i smanjio na 3:2.

Fudbaleri Partizana tada su počeli još više da greše i na kraju su uz dosta sreće sačuvali rezultat.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić, Valijente, Marković, N.G. Miletić, Zđelar, Kosović, Janković (Đerlek, 70), Pantić (Enake, 82), Zakarić (Smiljanić, 80), Rikardo.

Norsjeland: Larsen, Bartolek, Mumin, Skovgard, Andersen (Jensen, 58), Damsgard, Kristensen, Pedersen, Olsen, Kudus (Jakobsen, 68), Donjoh (Amon, 58).

Miletić i Marković: Nije nemoguće da izbacimo Bešiktaš

Fudbaleri Partizana Svetozar Marković i Nemanja R. Miletić izjavili su da veruju u prolaz preko Bešiktaša u grupnu fazu Lige Evrope.

"Zna se šta je grb Partizana, večeras je bilo fenomenalno i hvala publici na ambijentu. Idemo dalje, sledeći je Bešiktaš i uz ovakve navijače ništa nije nemoguće", rekao je Miletić.

Takođe je posle kornera pogodio i mladi Marković.

"Super su utisci posle pobede, najvažnije je da smo prošli u plej-of. Čeka nas sada Bešiktaš, pripremićemo se najbolje što možemo i pokušaćemo da ih izbacimo", kaže Marković.

Prvi meč protiv Bešiktaša fudbaleri Partizana igraju sledećeg četvrtka u Humskoj, a revanš u Turskoj je sedam dana kasnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO: Partizan protiv Nordsjelanda za overu plej-ofa Lige Evrope

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2018

Pobeda nije imperativ, ali u najavi onoga što sledi večeras sa početkom od 20.30 na stadionu u Humskoj niko u Partizanu ne razmišlja o bilo kom drugom ishodu POBEDA nije imperativ, ali u najavi onoga što sledi večeras sa početkom od 20.30 na stadionu u Humskoj niko u Partizanu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.