Partizan predstavio Saldanju FOTO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 14:41

Partizan predstavio Saldanju FOTO

Partizan je angažovao Brazilca Mateusa Bonifacia Marinja ili kako svi zovu Saldanja.

Za njegovo angažovanje klub iz Humske utrošio 1.200.000 evra (1.300.000 dolara), koliko je plaćeno japanskom Džef junajtedu.

Brazilac je u Beogradu još od ponedeljka, kada je prošao i lekarske preglede, a sada je zvanično i predstavljen.

Saldanja dolazi kao zamena za Rikarda Gomeša i, sa Nemanjom Nikolićem i Aldom Kaluluuom, činiće udarnu iglu Partizanovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada u narednoj sezoni.

Crno-beli su ga dugo pratili i njegovo angažovanje je dugo trajalo, usled pozajmice u Nefčiju, koja ističe 31. decembra. Zbog toga su crno-beli morali da budu tihi i da ne otkrivaju da se pregovara sa Brazilcem.

Prednosti novog napadača Partizan su te što je jak na lopti, odličan u situacijama jedan na jedan, kao i da sarađuje sa ostalim igračima u napadu.

Može da odgovori zahtevima na poziciji bočnog napadača i ne libi se da se vrati u defanzivu.

Saldanja je karijeru počeo u mlađim kategorijama Santosa i Baije, za koji je potpisao novi ugovor. Tu se zadržao dve sezone, da bi potom otišao u Japan, prvo kao pozajmljeni fudbaler Džef junajteda, koji ga je posle mesec dana angažovao.

Posle Japana, 2022. godine je otišao u Kinu, gde je potpisao za Čengdu Rongčeng, gde je posle šest meseci otišao u Nefči, gde je bio najbolji igrač tima iz Bakua.

Partizan je u ovom prelaznom roku angažovao: Nikolu Antića, Sašu Jovanovića, Aleksandra Šćekića, Frenkija Kanutea, Ksandera Severinu i Nemanju Nikolića.

"Atmosfera je sjajna, značajno je da se što bolje upoznamo, tako ćemo napredovati iz dana u dan. Jedva čekam da još bolje upoznam tim i saigrače"

Prethodni Brazilac u Humskoj - Leonardo, ostao je u lepom sećanju navijačima, a Saldanja se nastaviti da će i on krenuti istim putem.

"Znam za njega kao igrača, ne poznajemo se lično, ali želim da ponovim njegove uspehe u Partizanu, da donesem puno golova i srećnih trenutaka navijačima"

Nije izostalo i pitanje o večitom derbiju, za koji je i Brazilac čuo.

"Upoznat sam sa derbijem, jedva čekam da doživim atmosferu i naravno da pobedimo u derbiju!"

Tokom karijere Saldanja je igrao u Brazilu, Japanu, Kini i Azerbejdžanu pre dolaska u Srbiju, pa je otkrio i gde mu je bilo najlepše.

"U Srbiji sam tek nekoliko dana, tako da ću morati još malo da upoznam zemlju, ali do sada mi je najlepše bilo u Kini"

Za kratko vreme u Beogradu nije stigao mnogo da pogleda od grada, a Saldanji se posebno svideo "Beograd na vodi"

"Da, veoma mi se svideo, ljudi su veoma gostoljubivi, Beograd na vodi je jedno od najlepših mesta koje sam video"

Na kraju je poslao i poruku navijačima Partizana.

"Želeo bih da ih pozovem da nas podrže u svim utakmicama, nameravam da puno doprinesem golovima, asistencijama i kako god budem mogao da dođemo do ciljeva"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.