Partizan poveo protiv Makabija sa 2:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2010, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poveo protiv Makabija sa 2:1

BEOGRAD - U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu, pred više od 22.000 gledalaca, ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 81:73 (26:17, 21:17, 17:16, 17:23), pa su u seriji koja se igra do tri pobede poveli sa 2:1.

Prvi meč u Tel Avivu dobio je Partizan sa 85:77, dok je drugi pripao Makabiju rezultatom 98:78.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizan su do pobede predvodili Lester Mekejleb sa 18 poena i sedam skokova i Aleksandar Marić sa 16 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

Pobedi je značajno doprineo i Jan Veseli sa 14 poena i šest skokova.

Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Alan Anderson sa 13 poena.

Trener Makabija zabavljao publiku

Trener Makabija Pini Geršon poznat je u košarkaškim krugovima ne samo kao trofejni stručnjak, već i kao veliki šaljivdžija, a to je pokazao i u večerašnjoj utakmici njegovog tima u Beogradu protiv Partizana u četvrtfinalu Evrolige.

Kada je, naime, krajem treće četvrtine jedan gledalac iznerviran odlukom sudija ubacio mobilni telefon u teren, aparat je završio pored klupe Makabija.

Iako je njegov tim slabo igrao u tim trenucima i ubedljivo gubio, Geršon se nasmejao, podigao mobilni telefon i stavio ga na uvo, imitirajući razgovor, što je nasmejalo gledaoce i novinare u njegovoj blizini.

Potom je mobilni telefon gurnuo van terena, iako bi po pravilima trebalo da ga da zapisničkom stolu.

Za taj gest dobio je aplauz publike u blizini klupe izraelskog kluba.

Utakmica je odigrana u lepoj atmosferi uz gromoglasno navijanje, a jedan od najvatrenijih pristalica vodio je navijanje preko mikrofona.

Međutim, iako je utakmica odigrana pred više od 20.000 gledalaca, stiče se utisak da se atmosfera u Areni ne može uporediti sa onom iz hale Pionir.

Meč u Areni gledali su i fudbaleri Partizana, trener vaterpolista srpskog šampiona i bivši reprezentativac Igor Milanović, predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, tim menadžer reprezentacije Miroslav Berić.

Prva četvrtina odigrana je sa puno energije i tenzije sa obe strane. Makabi je počeo presingom, a Partizan je menjao odbrane i igrao izuzetno agresivno, a samo neuobičajeni broj promašaja iz reketa sprečio je crno-bele da ostvare ubedljiviju prednost.

Partizan je "trojkom" Petra Božića poveo sa 18:9, da bi posle "trojke" Mekejleba i poena Veselija prednost domaćih dostigla do 13 poena (25:12).

Veseli je bio odličan, iako je dva puta promašio zakucavanje i jedan zicer. Na kraju četvrtine, Partizan je svojim greškama dozvolio Makabiju da malo smanji razliku, ali broj grešaka je blizu normale kada se igra sa ovako mnogo energije.

I u drugoj četvrtini se igralo žestoko i borbeno, uz loš šut oba tima. Veseli je nastavio da dominira, a priključili su mu se u napadu Mekejleb i "probuđeni" Marić, koji je dobro rešavao situacije u reketu.

Izaraelski šampion je veoma loše šutirao, a Partizan je, posle poena Veselija stekao ubedljivu razliku od 16 poena, 40:24.

Makabi je žestoko počeo u drugom poluvremenu, popravio je skok u napadu i dobro igrao u odbrani, čime je došao na sedam poena zaostatka 47:40. Partizan više od tri minuta nije postigao poen.

Prve poene u drugom poluvremenu za crno-bele postigao je Slavko Vraneš, posle borbe, iz reketa. Posle toga je junak iz prve utakmice Dušan Kecman "trojkom" vratio 10 razlike. Partizan je do kraja četvrtine igrao dobro i čuvao dvocifrenu prednost.

Ekipe su nastavile sa borbom na terenu i u poslednjoj četvrtini.

Partizan je uz raspoložene Mekejleba i Marića čuvao prednost. Centar crno-belih pružio je odličnu partiju, dobro je skakao, borio se i pravio sebi pozicije, igrači Makabija nisu mogli da ga zaustave.

Utakmica je rešena tri i po minuta pre kraja, kada je Božić postigao "trojku" za 76:61. Makabi je tada probao da smanji pogocima Fišera, ali je Partizan izdržao nalet i došao na korak od plasmana na završni turnir.

Košarkaši Partizana su posle utakmice ostali na terenu i zajedno sa navijačima proslavljali veliku pobedu.

Rezultat u seriji je 2:1, a na fajnal for plasiraće se ekipa koja ostvari tri pobede.

Četvrta utakmica četvrtfinalne serije igra se takođe u Beogradu, 1. aprila od 20,45 časova u Beogradskoj areni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.