Partizan poražen na premijeri ovogodišnje Evrolige

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan poražen na premijeri ovogodišnje Evrolige

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od turskog predstavnika Efesa sa 84:73 (27:28, 21:17, 20:6, 16:22), u prvom kolu C grupe Evrolige.

Naredni meč prvak Srbije igra 27. oktobra na gostujućem terenu protiv Makabija iz Tel Aviva.

Utakmica je odigrana pred 8.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Italijan Gverino

Kerebuh, Španac Visente Bulto i Grk Panajotis Anastopulos.

Košarkaši istanbulske ekipe preživeli su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "pakao" hale Pionir i naneli crno-belom timu prvi ovosezonski poraz, a osmi u 15. međusobnom duelu.

Na večerašnjoj utakmici za crno-bele je debitovao i reprezentativac Milan Mačvan, ali će verovatno želeti da zaboravi rezultat.

Goste su do pobede predvodili odlični Duško Savanović, Terens Kinsi i Saša Vujačić. Turski predstavnik u Evroligi utakmicu je "prelomio" u trećoj četvrtini, u kojoj je Partizanu dozvolio da postigne samo šest poena, od čega četiri sa linije za slobodna bacanja.

Veliki uticaj na razvoj događaja imala je i činjenica da je prvi centar crno-belih Nikola Peković na početku trećeg perioda zaradio četvrtu ličnu grešku, a nekoliko minuta kasnije isto se dogodilo i Miroslavu Raduljici.

Igrači Efesa umeli su to da iskoriste i serijom od 12-1 došli velike prednosti, koju su kasnije znalački čuvali. U samoj završnici utakmice crno-beli su samo uspeli da ublaže poraz, a da naprave preokret sprečio ih je odlični Amerikanac Terens Kinsi.

Uprkos porazu, publika je pesmom i aplauzima ispratila svoje ljubimce sa terena.

Ekipu Partizana u sledećem kolu čeka novi težak zadatak, pošto 27. oktobra gostuje Makabiju u Tel Avivu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.