Partizan ponovo šampion, oproštaj Vasovića

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ponovo šampion, oproštaj Vasovića

Crvena zvezdaPartizan 8:9 (2:3, 3:2, 2:3, 1:1)
Bazen: „Tašmajdan“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Golijanin i Mišković (obojica Beograd). Igrač više: Crven zvezda 4 (2), Partizan 8 (2). Dva igrača više: Partizan 1 (0). Peterci: Partizan 2 (2).
CRVENA ZVEZDA VET: Pjetlović (8 odbrana), S. Rašović 1, Stojčić, Ivošević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Kljajević 2, Milijanović, Avramović, V. Rašović, Ranđelović 1, Savić, Vasović 3, Aksentijević 1, Draksimović. Trener Savić.
PARTIZAN: Živojinović (5 odbrana), Dedović 1, Mandić 1, Korolija 1, Aleksić, Rackov, Ćuk 1, Radović 2, Ćučković, Mitrović 1, Vujasinović 1, Vukićević 1, Šaponjić. Trener Stevanović.
Na tronu ništa novo. I u drugoj utakmici finala plej–ofa, Partizan je savladao Crvenu zvezdu i 25. put, šesti uzastopno osvojio titulu šampiona. Na prvom mestu nema ništa novo, ali novo je da i vaterpolo dobija večiti derbi.
Današnji susret je bio vrlo izjednačen, obe ekipe su pružile sve od sebe i opet je sve rešeno u samom finišu. Kao i u sredu na „Banjici“ tačku je stavio Stefan Mitrović, s tim što je ovaj put gol odluke postigao svega 15 sekundi pre kraja.
Nošeni velikom podrškom navijača crveno–beli su izuzetno motivisano ušli u meč i već u prvom napadu poveli golom Kljajevića. Šampion je odgovorio serijom od 3:0, ipak, na prvom odmoru crno–beli su imali samo jedan gol prednosti, jer je Jugoslav Vasović, koji je večeras završio bogatu karijeru, uspeo da prevari Živojinovića i smanji na 3:2.
Za razliku od prvog meča ovaj put odbrane su bile slabiji deo tima, pre svega u prvom poluvremenu. Tako je posle dve četvrtine rezultat bio identičan kao i posle 32 minuta igre susreta na „Banjici“. Partizan je više šutirao ali ravnotežu je držao opet odlični Pjetlović.
Na drugoj strani crveno–beli su stvarali dosta više šansi nego u prvom susretu, nalazili rupe u odbrani gostiju. U drugoj četvrtini igralo se po rezultatskoj klackalici. Zvezda je povela sa 4:3, Partizan sa 5:4, a novo izjednačenje doneo je ponovo Vasović.
U drugom poluvremenu lopta je teže pronalazila put do mreže, a led je probio Vladimir Vujasinović koji je iz peterca Partizan odveo na 6:5. U ovoj deonici crno–beli su ponovo, drugi, ispostavilo se poslednji put, stekli dva gola prednosti (8:6) golovima Vukićevića i Radovića, ali je sedam sekundi pre kraja četvrtine Strahinja Rašović vratio Zvezdu u igru.
Na početku poslednje deonice izjednačio je Aksentijević i od tada je Zvezda pokušavala da nametne svoj ritam, usporavala igru, očigledno ponovo tražeći šansu u produžecima ili petercima.
U četvrtoj četvrtini Zvezdin „motor“ Jugoslav Vasović nije mnogo igrao, očigledno se čuvao za eventualni nastavak, dok je na drugoj strani Partizanov veteran Vladimir Vujasinović neumorno komandovao igrom svog tima.
Golove u poslednjoj deonici nije bilo, ali tenzije jeste. Iz oba tabora su imali primedbe na suđenje, a sve se na kraju završilo opisanim golom Stefana Mitrovića.
Partizanu čestitke na novoj tituli, Zvezdi na povratku u vrh srpskog vaterpola.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.