Partizan ponovo koban po Ribnicu

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Feb.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ponovo koban po Ribnicu

Partizan Termoelektro – Ribnica 3:1 (20:25, 25:19, 29:27, 25:23)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 200. Sudije: Robert Leko (Sremski Karlovci) i Zoran Radovanović (Stara Pazova). Trajanje meča: 106 minuta.
PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 12, Popović, Pantić, Brđović 3, Palibrk 11, Steljić 15, M. Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 25, Rajković (libero), Jokanović, Lopar, P. Nikolić 9, Jevtić (libero). Trener: Milan Đuričić.
RIBNICA: Janićijević 9, Pavlović, Okošanović 10, Močić (libero), Janković (libero), Radović 3, Bićanin 2, Marinković 12, Vilimanović, Trajčevski 11, Radević 20. Trener: Boško Mačužić.
Ako Ribnica ne bude izborila plasman u neki od evrokupova naredne sezone glavni „krivac” će svakako biti Partizan. Da su crno-beli od početka sezone igrali kao u prethodnih nekoliko kola, njihovi dometi bi bili daleko veći od borbe za opstanak.
Drugom pobedom u sezoni protiv Kraljevčana ekipa Milana Đuričića načinila je ogroman korak ka izbegavanju devete pozicije koja na kraju sezone vodi u plej-aut. I ne samo to, Partizan uz formu koju ima u ovom trenutku, može i mnogo više do kraja ligaškog dela.
Protiv Ribnice domaći su izgubili prvi set i to prilično ubedljivo, ali je potom usledio preokret. Zaustavili su Kraljevčani najboljeg poentera Partizana, crnogorskog reprezentativca Aleksandra Minića, ali za Marka Nikolića nije bilo leka.
Zaustavio se Partizanov primač servisa na 25 osvojenih poena, i bez ikakve dileme, najzaslužniji je za pobedu i tri boda posle kojih se Partizan bar do petka probio na šestu poziciju!
Lako su crno-beli dobili drugi deo igre, a potom je usledila drama u trećem i četvrtom periodu. Dugo su se rivali smenjivali u minimalnom vođstvu u trećem setu, a u takvom odnosu snaga ipak je Partizan došao do prve set lopte (24:23). Iskoristio je tek četvrtu – 29:27.
Činilo se da će Ribnica ipak izboriti taj-brek, kad je povela sa 11:8. Držali su gosti razliku i na drugom obaveznom predahu (16:14), ali je potom usledio veliki pad u igri mladog tima Boška Mačužića.
Partizan je to znao da iskoristi i serijom od 6:1 je potpuno preokrenuo (20:17). Bez uzbuđenja ipak nije moglo. Ribnica je uspela da izjednači (23:23), ali je opet posustala u finišu. Crno-beli su došli do prve meč lopte (24:23), koju su odmah realizovali za veliki trijumf – 25:23.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VŠL: Druga vezana pobeda Partizana (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 07.Feb.2013

Partizan se budi. Posle "tesne" pobede nad Radničkim u Kragujevcu, crno - beli su u premijernom meču 16. kola Vinerštediše lige savladali Ribnicu u "Šumicama" rezultatom 3:1 (20:25, 25:19, 29:27, 25:23).

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.