Partizan pobedio samog sebe

Izvor: MVP.rs, 17.Okt.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio samog sebe

Neshvatljive greške i poraz crno-belog tima.

U jednom od abaligaških klasika, u Zagrebu su se sastali Cibona i Partizan NIS. Do pobede je došla domaća ekipa, iako je gostujuća imala sve uslove da dođe do trećeg trijumfa u sezoni. Rezultat je bio 63:57.

Iako crno-beli u početku nisu imali šut, do njega su došli u drugom poluvremenu i uz pomoć istog su uspeli da dođu do prednosti. U trenucima kada >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su Vukovi sa Tuškanca bili u autu, gosti nisu uspeli da prelome utakmice. Od trenutka kada je Božo Đumić amaterski promašio zakucavanje, sve je pošlo loše po Partizan. Najbolji šuter Cibone, Filip Krušlin, u previše situacija je ostajao sam van linije 6.75, što je kaznio i uz pomoć Dominika Mavre srušio svog protivnika.

Nijedna od ekipa nije prikazala zavidan kvalitet u igri u početku. Šutevi su retko realizovani, a dobro osmišljene akcije dosuđenim koracima ili promašenim zicerima. Prevagu je domaćima doneo Filip Krušlin, jer je on bio jedini koji je mogao da pogodi nešto u šutu za tri. Tako je bek doneo svome timu nešto ubedljiviju prednost, ali, kako je Cibona ranije ispunila bonus, u finišu prvog perioda su loše zagrađivali svoj koš, što je iskoristio iskusni Čedomir Vitkovac da iznudi nekoliko faulova i sa penala vrati Partizan u meč. Posle 10 minuta igre je na semaforu pisalo 18:15.

Cibona je imala sve uslove da prelomi rezultat u drugoj četvrtini i to joj je direktno omogućio njen rival. Partizan nije imao rešenja za bilo kakvu napadačku postavku Slavena Rimca. Gosti su imali pomalo sreće, pošto Vukovi nisu iskoristili veliki broj otvorenih šuteva. Uprkos tome, domaći su otišli na do tada maksimalnih plus osam. Crno-beli su se ispucavali i pravo je pitanje bilo zašto se Danilo Anđušić ne vraća na parket, kada već niko ne može ništa da pogodi sa distance. U trenutku kada se vratio, usledila je prava njegova minijatura, vezao je sedam poena, a poslednja dva su bila u samom finišu poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 29:28 za domaće.

Sjajna rola Anđušića kao da je dala krila igračima Partizana, pre svega Vitkovcu i Andreji Milutinoviću koji su vezali čak pet trojki i doneli prednost svome timu. Cibosi su u tim momentima potpuno pali, crno-beli su dominirali, ali posle neshvatljivih grešaka u dodavanju, odbrani i nakon nekoliko promašenih zicera, ekipa Petra Božića je pobedila samu sebe.

Uskoro opširnije...

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.