Partizan pobedio rutinski, prvenac Golubovića!

Izvor: Mondo, 28.Apr.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio rutinski, prvenac Golubovića!

U 33. kolu Superlige, posle nezapamćenog incidenta i napada na generalnog direktora kluba ranije u toku dana, prvi gol Golubovića u seniorskoj postavi i potom penal pogodak Brašanca.

Pobeda!

To je sve što je Partizanu bilo potrebno ovog četvrtka u Humskoj, posle neprijatnog poraza od Čukaričkog, na istom mestu prošle subote, u "crno-belom derbiju".

Zabeležena je, rutinski, s po jednim pogotkom u oba poluvremena, kako inače crno-beli nisu često pobeđivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ove sezone.

U 33. kolu Superlige, posle nezapamćenog incidenta i napada na generalnog direktora kluba ranije u toku dana, Partizan – Borac Čačak 2:0 (1:0).

Crveno-bele, koji su pred dolazak u prestonicu i četvrti put promenili trenera ove sezone, načeo je mladi Marko Golubović, koji nije sjajno počeo u 12. nastupu za prvi tim Partizana, ali je bio smiren i u 46. minutu tri promašaja "anulirao" pogotkom koji sekund pred odlazak na odmor.

Po povratku na teren, standardno kvalitetan i pogodan za igru kada je Humska u pitanju, Čačani su imali prvu i poslednju veliku šansu na utakmicu, štoper Mario Maslać umalo je zatresao mrežu posle kornera, ali je Miroslav Bogosavac hrabro postavio glavu i uz pomoć stative spasao svoju mrežu, posle čega je četa Ivana Tomića ponovo krenula agilno ka rivalu, ovog puta ka južnoj tribini, i na kraju poentirala sa bele tačke.

Nakon što je rezervista Aldin Adžović s leđa srušio nezadrživog Nemanju Mihajlovića, čiji je oštar udarac prethodio Golubovićevom golu za 1:0, arbitar Dejan Anđelković iz Užica pokazao je na belu tačku, a Darko Brašanc odatle postigao gol za konačnih 2:0, u 74. minutu.

Minut kasnije, Tomić je morao da izvuče iz igre povređenog štopera Marka Jovanovića, čije je mesto u nedostatku konkurencije zauzeo Brašanac, a to bi mogao da bude problem za crno-bele pred praznični vikend i 34. kolo, zakazano za utorak, 3. maj.

Partizan je s ova tri boda smanjio zaostatak za drugoplasiranim Čukaričkim, koji je u samo tri dana pobedio i crno-bele u Humskoj i juče crveno-bele u Ljutice Bogdana, otvarajući 33. kolo prvim porazom lidera u šampionatu.

Partizan je nastavio da "muči" Borac u Humskoj, ovo je bilo 17. prvenstveno gostovanje Čačana na "JNA" i 14. poraz, uz tri remija.

Uoči dolaska u Beograd, u Čačku je ponovo došlo do "kratkog spoja" na relaciji Uprava – trener, pa je stvari iz kancelarije posle Nenada Lalatovića i Milorada Kosanovića pokupio i Ljubiša Stamenković, čiju je ulogu danas preuzeo Tomas Vasov, četvrti trener ekipe ove sezone.

Golubović, strelac prvenca u crno-belom dresu ovog sunčanog popodneva, debitovao je za prvi tim 1. avgusta prošle godine u porazu od Novog Pazara (3:2), a u poslednjih pet kola zabeležio je četiri nastupa, 22, 70, 20 i danas 73 minuta, kada ga je zamenio Alen Stevanović.

GOLOVI:

Foto: MN Press

1:0 - Domaćin je poveo u 46. minutu iz četvrte šanse koju je na utakmici imao mladi Marko Golubović. On se našao na pravom mestu posle minijature Nemanje Mihajlovića, koji je namestio loptu na desnu nogu, šutirao snažno, precizno i "pozvao" sjajnu intervenciju Vladimira Bajića, koji nije imao sreće...

Sačuvao je mrežu, ali odbio loptu na nogu Golubovića, koji se "u minut do 12" iskupio za tri promašaja pre toga.

2:0 - U 73. minutu, rezervista Aldin Adžović oborio je s leđa Mihajlovića, koji je bio u prodoru, arbitar Dejan Anđelković pokazao je na belu tačku, a Darko Brašanc povisio na 2:0.

Crno-beli, koji su u subotu na istom mestu doživeli poraz od Čukaričkog (1:2), pokušaće da zaborave i sve nemilosrdniju borbu za vlast u kancelarijama i neuspeh u "crno-belom derbiju" koji im je grubo presekao seriju od deset mečeva u Superligi i Kupu bez poraza.

Utakmicu, koja će biti prenošena uživo na Areni sport 1, vodiće sudija Anđelković iz Užica. Naš novinar je na licu mesta i javljaće nam najnovije vesti, tako da ostanite uz MONDO.

Pratićemo dogđaaje i na ostalim terenima, kako u plej-ofu, tako i u plej-autu.

Foto: MONDO

Ovo 33. kolo počelo je prvim porazom lidera na tabeli, Crvene zvezde, koju je u sredu popodne u Ljutice Bogdana savladao – Čukarički (1:2).Partizan, s osam bodova manje od drugoplasirane Čuke, imaće imperativ pobede danas protiv Borca iz Čačka, koji je i sam imao svoje probleme ove nedelje, koliko zbog trenera Ljubiše Stamenkovića, toliko i zbog ponajboljeg igrača Darka Zorića.

Pročitajte o čemu se tačno radi i zbog čega će "zebre" danas s klupe predvoditi Tomas Vasov, četvrti trener ekipe ove sezone.

Partizan i Borac, u 17. utakmici u Humskoj (skor je za sada 13-3-0, 48:7), nastupiće u sledećim sastavima...

Partizan: Šaranov – Bandalovski, Jovanović (od 75. Kosović), M. Stevanović, Bogosavac – Everton, Brašanac – Ilić, Golubović (od 72. A. Stevanović), Mihajlović – Božinov (od 67. Vlahović).

Klupa: Kljajić, Subić, Jevtović, Kosović, A. Stevanović, Vlahović, Lukić.

Borac: Bajić – Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić – Balabanović (od 71. Adžović), Petraci – Jovanović, Zorić, Zec – Vujaklija.

Klupa: Mišić, Obradović, Adžović, Vukmirović, Propadalo, Bangura, Sotirović.

IZ MINUTA U MINUT:

84 - Sada Borac ima nešto više loptu u nogama, ali uglavnom na svojoj polovini. Ovakvom igrom teško da će Čačani nauditi crno-belima i postići, makar, utešni pogodak.

75 - Peh za Partizan. Izgleda da sa Jovanović povredio, tako da je Tomić primoran da napravi i treću izmenu, uveo je Kosovića, a pomerio Brašanca na mesto štopera, hronično deficitarnu poziciju ove sezone u Humskoj.

74 - GOL! PARTIZAN UDVOSTRUČUJE PREDNOST!

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Brašanac, poslao je loptu u Bajićev levi ugao, poluvisoko, Bajić je izabrao suprotnu stranu i drugi put morao da vadi loptu iz mreže.



Izvor: YouTube

73 - PENAL!

Mihajlović je lako predriblao Tanasina, ušao u kazneni prostor, s leđa je na njega startovao jedan igrač Borca, odgurnuo ga rukom i to na dva metra od sudije Anđelkovića, koji je iste sekunde pokazao na belu tačku.

Brašanc je pogledao ka treneru Tomiću i dobio potvrdu: 'Da, ti'.



Izvor: YouTube

72 - Tomić izvodi iz igre strelca jedinog gola za sada, Golubovića, a umesto njega ulazi Alen Stevanović. Koncepcijski, ništa se neće promeniti.

67 - Partizan je napadao, napadao, a Božinov se umorio. Šansu je dobio tinejdžer, Vlahović, kojeg uveliko skautiraju najveći evropski klubovi.

55 - BRAŠANAC!

Drugi put tukao je Brašanac na utakmici sa distance, drugi put umalo neprecizan. Ovog puta, posle novog odličnog solo prodora, uposlio ga je Mihajlović, Brašanac se namestio i šutirao "iz kolena", ali umalo neprecizno...

50 - STATIVA!

I to zahvaljujući intervenciji Bogosavca. Borac je imao korner s desne strane, lopta je idealno poslata na prvu stativu, gde je štoper Maslać bio ostavljen potpuno sam, on je u stilu centarfora "iz prve" uhvatio "drop kik" i umalo pogodio mrežu - pogodio je stativu i to tek nakon što je levi bek Partizana, Bogosavac, koji je "branio" prvu stativu hrabro postavio glavu na jak udarac.

Arbitar nije dao novi korner gostima, koji su imali najbolju šansu na meču.

Ujedno, način na koji se Partizan branio kod ovog prekida biće povod za ozbiljnu kritiku, jer su crno-beli neodgovorno i neobavezno shvatili markiranje igrača u crveno-belom.

46 - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme: Devet šuteva Partizana u prvom poluvremenu, četiri precizna, jedan neodbranjiv. Na drugoj strani, jedan pokušaj igrača Borca za 45 minuta. Rezultat 1:0 je - očekivan.

45+1 - GOL! PARTIZAN VODI!

Posle tri promašaja, iskupio se Golubović i vratio loptu u mrežu posle odlične akcije Ilića i Mihajlovića, ali i nove odbrane Bajića. Našao se mladi vezista na pravom mestu i, "iz prve", pogodio mrežu koja je odolevala 45, ali ne i 46 minuta.



Izvor: YouTube

40 - BRAŠANAC!

Nova šansa Partizana otišla je u nepovrat, nakon što su crno-beli izigrali crveno-bele na desnom krilu, usledio je centaršut i udarac veziste iz voleja, koji je otišao metar, metar i po pored gola.

38 - PRVA ŠANSA ZA BORAC!

Skoro 40 minuta čekali su crveno-beli priliku da zaprete Šaranovu, dočekali, Vujaklija je driblingom stvorio sebi prostor za šut, namestio se, ali je na kraju izblokiran. Da je bio nešto brži, mogao je Partizan da bude u problemu...

37 - HET-TRIK GOLUBOVIĆA!

I treću veliku, za sada najveću, šansu na utakmici propustio je Golubović. Božinov je sjajno primio loptu okrenut leđima golu, iskoristio svoju građu i tehniku, ostavio Bandalovskom loptu "kao na tacni", ovaj sjajno šutirao sa desetak metara, Bajić se bacio, odbranio još bolje, a na odbijenu loptu natrčao je Golubović i sa 7-8 metara, iako je gol bio prazan, prebacio - visoko!

Mladić ulazi u šanse, što je dobro, ali ih olako propušta...

33 - Od poslednjeg upisa prošlo je osam minuta, ali ništa novo nemamo da vam saopštimo - Partizan napada, Borac se brani, Partizan je neprecizan u završnici.

25 - Partizan u konstantnoj ofanzivi, golman Borca, Bajić, morao je nekoliko puta da interveniše, ali ne na udarce, već brojne centaršuteve i prejake forove crno-belih, koji se za sada ne snalaze u "gužvi" u protivničkom šesnaestercu.

Međutim, iz kada ekipa odluči ovako "duboko" i konstantno da se brani, kao što rade Čačani, uglavnom bar jednom kapitulira za 90 minuta. Videćemo hoće li ovaj skoro pa bunker "zebri" izdržati.

18 - OPET GOLUBOVIĆ!

Opet neprecizno. I drugi put na utakmici Božinov je dobro uposlio Golubovića, ovog puta centaršutem s leve strane, ali je izostala završnica - udarac glavom sa 8-9 metara završio je na atletskoj stazi podno severne tribine.

11 - ŠANSA!

Opisali smo, u prethodnom upisu, nameru Partizana da igra do noge, kratkim pasom, na malom prostoru i upravo je jedna takva akcija dovela do prve velike prilike na meču, koju je propustio mladi Golubović. Ilić je sa 25 metara odigrao ka "kapici" gde je Božinov "iz prve" odložio loptu za Golubovića, a ovaj sa ivice šesnaesterca, iako nije bio pod pritiskom, niti blokiran, šutirao po zemlji...

...pored gola!

Lepa akcija, ali nedovoljno konkretna završnica mladog fudbalera.

10 - Dva uzastopna kornera za Partizan, iz kojih nije bilo ozbiljne pretnje gostima, uglavnom zbog neobaveznog izvođenja i pokušaja kombinacije na malom prostoru. To je i očekivano, jer Borac ima nekolicinu visokih i snažnih igrača u skoku, što nije odlika ovog Partizanovog sastava. Trener Tomić verovatno je dao igračima instrukcije da pokušaju pas igrom, čak i posle prekida.

8 - Crno-beli s loptom u nogama od 1. minuta, crveno-beli na svojoj polovini u pokretljivoj zoni.

1 - Počela je utakmica, teren je standardno dobar u Humskoj, sunčano je, toplo, Partizan i Borac igraju u standardnim opremama, crno odnosno crveno-belim, domaćin tradicionalno u prvom poluvremenu napada ka severu, a na tribinama - tradicionalno, ako je ova sezona u pitanju - nema puno navijača...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.