Partizan pobedio, FMP napuštao parket

Izvor: B92, 21.Jan.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio, FMP napuštao parket

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali ekipu FMP u 19. kolu ABA lige – 97:70.

Meč u Pioniru bio je nakratko prekinut zbog uvreda navijača crno-belih ka porodici Čović.

Gostujući igrači su na nekoliko minuta napustili parket zbog uvreda predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću, ocu plejmejkera gostiju Filipa, odnosno njegovoj porodici, da bi kapiten crno-belih Novica Veličković morao da zamoli navijače da prekinu sa uvredama, posle čega su se igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Železnika vratili na parket i meč je nastavljen.

Crno-beli su se tako učvrstili na drugom mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 15 pobeda i 4 poraza, dok FMP sada ima skor 7-12.

Partizan je tokom većeg dela meča kontrolisao meč, i nije ispuštao prednot koju je je stekao od druge četvrtine.

Ekipa iz Železnika samo je u prvoj četvrtini bila u zaostatku od pet poena, da bi u nastavku meča prednost Partizana bila dvostruka.

Pri rezultatu 40:27, navijači sa tribina su vređali članove porodice Čović pa su sudije odlućile da prekinu meč.

Meč je nastavljen posle deset minuta, a crno-beli su nastavili dominaciju do samog kraja utakmice.

Branislav Ratkovica bio je najefikasniji u Partizanu sa 21 poenom, a pratio ga je Veličković sa 17.

Kod gostiju, Bolden najefikasniji sa 18, Čović je meč završio sa 15 poena.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu

Prve poene FMP sprečio je Uroš Luković blokada, a prve poene ubacio je Stefan Birčević, koji je bio precizan za tri poena. Vrlo brzo na drugoj strani odgovorili su Davidovac i Apić, ali Birčević košem iz reketa vraća prednost crno-belima – 5:4.

Prvu trojku za FMP pogodio je Bolden, a potom je precizan bio i Adin Vrabac. Partizan je poenima Stefana Pota ima prednost od +4.

Stefan Birčević je potom faulirao Filipa Čovića koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Na parketu jeprvi put i kapiten Novica Veličković. Još jednom su igrači faulirali Filipa Čovića koji je ponovo bio precizan – 15.13.

Usledila je serija poena Branislava Ratkovice koji pogađa pogađa sa penala, a potom i šut za tri. Ajzea Ostin je ušao na teren i odmah vezao četiri poena - šut za dva sa distance, pa zakucavanje.

Partizan je vezao četiri poena, Mihalo Andrić i Novica Veličković su bili precizni za +5 posle deset minuta igre – 24:19.

Na stratu drugog poluvremena Ratkovica i Andrić su vezali pogotke za tri, posle kojih Veličković poenima donosi crno-belima najveću prednost.

Bolden trojkom prekida seriju Partizana, a Ratkovica pravi treću ličnu grešku, a u igru je ušao Adin Vrabac koji je takođe vrlo brzo zaradio treću ličnu. Miloš Koprivica i Mihajlo Andrić poenima vraćaju + 12 Partizanu - 36:24.

Ekipa FMP napustila je teren posle nekoliko apela zapisničkog stola, sudije su zaustavile igru zbog horskih uvreda na Čovićev račun. Igrači FMP su zastali kraj klupe, pa produžili u svlačionicu. Novica Veličković uzeo je mikrofon, zamolio navijače da prekinu da vređaju. Aleksandar Džikić i Dragan Todorić prišli su zapisničkom stolu. Zbog napuštanja parketa uprava FMP dobila je tehničku grešku.

Igrači FMP vratili su se na parket i meč je nastavljen.

Novica Veličković pogodio je slobodno bacanje, dosuđeno gostima zbog povlačenja sa terena. Odmah potom, Andrić pogađa trojku.

Andrić je ponovo pogodio trojku, a Parrtizan odlično šutira za tr (7/11). Apić je bio precizan na drugoj strani, da bi kapiten crno-belih podigao publiku na noge još jednom serijom i somom trojkom iz 12 pokušaja. Ekipa Aleksandra Džikića posle prvog poluvremena imaju prednost +20 – 54:37.

Kao i na početku meča, i u drugom poluvremenu prve poene dodao je Stefan Birčević. Potom je u odbrani odlično reagovao Stefan Pot, ali je neprecizan bio Andrić.

Hećer posle duže pauze se upisuje u listu strelaca – 58:39. Bolden potom pogađa šut za tri i to je bila njegova četvrtu na meču. Strasti se očigledno nisu smirile na parketu, pa obostranu tehničku zbog koškanja dobijaju Andrić i Čović.

FMP šutevima sa distance smanjuje prednost trojkom Filipa Čovića, ali potom fenomenalni Birčević vezuje četiri poena i postaje najjaefikasniji u ekipi Partizana.

Birčević i Pot vraćaju +20, a na isteku 3/4 Lazarević pogađa uz zvuk sirene za – 73:56.

U poslednjoj četvrtini potpuna dominacija Partizana. Sjano ofanzivno veče imao je Ratkovica koji postiže posle duže pauze, a kapiten crno-belih pogađa trojku za najvećih +22, a Hečer sa još jednim šutem za tri za novi maksimu – 25 poena – 88:63.

Branislav Ratkovica bio je rapoložen i uz pet šuteva ubacio 19 poena.

Na početku poslednjeg minuta ponovo se čuju iste uvrede na račun Filipa Čovića, a zvanični spiker opet moli navijače da to ne skandiraju.

Ratkovica stavlja tačku na utakmicu, a Birčević na centru ulazi u klinč sa nekim, uz psovke koje su se čule i pred kamerama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.