Izvor: Politika, 27.Mar.2011, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio FMP Železnik

BEOGRAD – Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku FMP sa 76:67 (20:20, 17:8, 19:22, 20:17), u utakmici drugog kola Superlige Srbije i zabeležili drugu pobedu.

Partizan je do pobede predvodio Dušan Kecman sa 13 poena i šest skokova, 12 poena postigao je Džejms Gist, koliko je imao i Kurtis Džerels, uz sedam asistencija. Po 11 poena postigli su Nejtan Džavai i Jan Veseli, koji je uhvatio i pet lopti.

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Filip Čović >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa 15 poena, a dobru partiju pružio je Brendon Bauman sa 13 poena i 12 skokova.

Aktuelni šampion Srbije ostvario je drugu pobedu u Superligi, dok je FMP pretrpeo drugi uzastopni poraz.

U sledećem kolu, u utorak, FMP gostuje kod Mega Vizure, dok će Partizan dan kasnije u Beogradu igrati s Radničkim iz Kragujevca.

"Čestitam mojim igračima na fer igri. Sve ekipe su u Superligu ušle sa sedam dana pauze, što se iskoristilo za pojačani rad. To se odrazilo u padu forme, broju promašenih bacanja, možda i slabijem trčanju koje nije bilo na nivou. Možda ni utakmica nije bila na očekivanom nivou", rekao je Jovanović posle utakmice, preneo je sajt Partizana.

Trener srpskog šampiona rekao je da će njegova ekipa morati da popravi šut sa linije za slobodna bacanja i skok.

"Osim prve četvrtine, držali smo kontrolu meča. Iz većeg obima rada imali smo mnogo promašenih slobodnih bacanja i zicera. Ono što je bilo za pohvalu jeste 18 asistencija, ali šut za jedan nikako, kao ni skok u kojem moramo da budemo daleko bolji. Čestitam FMP-u i kolegi (Aci) Petroviću i siguran sam da će biti iz utakmice u utakmicu sve bolji", dodao je Jovanović.

Beta

objavljeno: 27.03.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.