Izvor: Politika, 11.Jan.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: plej-of na vidiku

„Mogli smo i malo bolje, ali zadovoljni smo pobedom”, rekao o uspehu protiv Olimpije najbolji košarkaš Partizana Milan Mačvan

Dve godine nakon što je porazom od Olimpije u „Pioniru” značajno ugrozio šanse za plasman u završnicu, pa se izvukao pobedom protiv Cedevite u Zagrebu, Partizan je „vezanim” uspesima protiv ovih timova izašao na put koji vodi ka plej-ofu ABA lige. Ljubljančani nisu bili daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da izbegnu peti uzastopni neuspeh, ali su „crno-beli” izdržali pritisak dostigavši i svoj najbolji procenat šuta „iz igre” u regionalnom takmičenju (49 %) izuzimajući duel sa preslabim Levskim.

„Vrlo bitan i jako težak meč za nas. Zadovoljni smo pobedom, mada smo mogli i malo bolje da odigramo. Imali smo neke greške koje ćemo, nadam se, ispraviti. Zahvalio bih se publici koja je još jednom došla u velikom broju da nas bodri, stvarno je retkost da iz meča u meč bude puna hala”, rekao je Milan Mačvan koji je, uprkos tome što veći deo sedmice nije trenirao zbog problema sa ramenom, prikazao svoju najbolju partiju na domaćem terenu u tekućem izdanju ABA lige.

Nekolicina igrača srpskog šampiona je odigrala zapažene role. Andrić je prvi put „spojio” dva susreta regionalnog nadmetanja sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (zbirno čak sedam „trojki” iz deset pokušaja) ubacivši i koš za 72:71 posle kojeg gosti više nisu poveli. Milutinov je zabeležio lični rekord u odbrambenim skokovima u svim takmičenjima (osam), a ubacio je oba „penala” za 74:71 mada je na poslednjih devet duela ABA lige do tog momenta imao realizaciju slobodnih bacanja od samo 37 %. Kapiten Milosavljević je bio najsigurniji u šutu za dva poena otkako se oporavio od povrede, a pozitivan detalj je i to što je Tepić posle dve sedmice neigranja bio bez izgubljene lopte (drugi put u 26 nastupa ove sezone). Posle tegoba sa vratom, Pavlović je odigrao samo 12 minuta.

„Sve pohvale igračima”, izjavio je trener Vujošević. „Neusklađenost onih koji su još u nekoj vrsti povrede sa drugima je uticala na slabiji kvalitet nego protiv Cedevite. Pavlović je cele nedelje bio bez kontakt igre. Milutinovu slobodna bacanja nisu problem ruke nego se izgradila nesigurnost. Manji broj utakmica koji sada igramo omogućava očekivanje da će se završiti sa povredama i pehovima”.

Partizan je do serije od četiri pobede stigao uz povoljan raspored: tri utakmice je igrao kod kuće, a sa Krkom u Novom Mestu u momentu kada je imala jednu pobedu u osam mečeva. U preostalih devet kola „crno-beli” će pred svojim navijačima igrati četiri puta, uključujući „večiti” derbi. U 50 dana do tog okršaja dočekaće još samo Igokeu (24. januar) i Levski (9. februar). Dok će u goste ići i Ciboni i Budućnosti,za dve pobede slabijoj Olimpiji je ostao još samo jedan meč sa nekom od prvih šest ekipa (Budućnost u Ljubljani).

„Nije bila baš tačna ona najava za utakmicu u kojoj je rečeno kako `još nije sve izgubljeno za Partizan`. Videćete da nije sve izgubljeno za Partizan. A naš rekord nije ne znam koliko u nizu dobijenih utakmica u ABA ligi, nego 13 uzastopnih titula”, dodao je Vujošević koji bi od sledećeg meča, protiv Metalca u Valjevu, mogao da ima na raspolaganju kompletan tim, sa Edom Murićem koji oporavak privodi kraju.

G. K.

objavljeno: 12.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.