Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 09:08

Partizan planira rastanak sa Lazarom Markovićem

Nije siguran da li i kako to da izvede

Strpljenje na izmaku. Čekali su u Partizanu godinu i kusur Lazara Markovića i nisu dočekli da vide fudbalera kakvom su se nadali. Zato uveliko razmatraju plan po kome bi se tokom narednog prelaznog roka rastali sa krilnim napadačem.

Odluka nije konačna, ali sa više strana stižu nagoveštaji da bi naredne tri utakmice, sa Čukaričkim, Voždovcem i lučanskom Mladosti, mogle da budu poslednje u drugom mandatu bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reprezentativca među crno-belima. Razlog: nije opravdao očekivanja.

Ni kod Sava Miloševića, ni kod Aleksandra Stanojevića, iako su mu i prethodni i aktuelni trener davali dosta prilika, čak i kapitensku traku, da karijeru vrati na pravi put. Nije ih koristio. Bar ne srazmerno talentu i mogućnostima. Kako se približava zimski prelazni rok, samim tim i nastavak letos započete rekonstrukcije tima, sve glasnije se može čuti da je prostor za popravni popularnog Markeca toliko uzan da je veliko pitanje može li do polovine decembra da popravi utisak i ponudi stručnom štabu dovoljno argumenata da ostane sa ekipom i na proleće. Igračima je još sredinom jeseni predočeno da je ovaj period do odlaska na pauzu praktično kvalifikacioni, da se vidi ko može da nosi crno-beli dres u 2021. godini.

Prema određenim saznanjima, Markoviću se zamera što, otkako se vratio, nije udario snažan pečat igrama i rezultatima Partizana. Plus, što neke taktičke zamisli i kod Miloševića i kod Stanojevića nije realizovao na terenu, iako poseduje kvalitet da maltene sam rešava utakmice. Za šta postoje olakšavajuće okolnosti, tri puta se povređivao, na kraju je zakačio i virus korona, nije imao kontinuitet i taman kad bi počeo da nagoveštava šta može morao bi na prinudnu pauzu. To je razlog zbog kojeg ni u klubu nisu načisto, vagaju da li da izdanku „klase 1994“ daju još jednu šansu da se spremi tokom zime i zaliči na fudbalera s početka karijere ili da se već sad rastanu.

Što nije baš jednostavno izvesti, jer Lazara Markovića štiti ugovor u trajanju do leta 2022. Obaška, plata iznad 500.000 evra na godišnjem nivou. Ne baš lagonda pregovaračka pozicija za crno-bele, ako na kraju prelome da se pre planiranog roka razilaze sa fudbalerom koji je ove sezone odigrao 12 utakmica, dao dva gola i upisao jednu asistenciju. S druge strane, Markovićeva biografija je takva da bi bez problema mogao da nađe drugi klub, čak donese Partizanu neku ekonomsku dobit, kad već nije igračku.

S tim što letos nije hteo u turski Erzurum. Doduše, tad je bio kapiten Partizana i verovalo se da će proigrati. Sad?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.