Partizan partijom sezone dobio Vošu

Izvor: B92, 12.Jan.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan partijom sezone dobio Vošu

Odbojkaši Partizana odigrali su partiju sezone i savladali novosadsku Vojvodinu sa ubedljivih 3:0 (25:16, 25:21, 25:14), u derbiju 12. kola Viener Superlige.

"Crno-beli" su do tek četvrte pobede u sezoni stigli predvođeni korektorom Minićem koji je ostvario 19 poena, dok je Nikolić dodao 11.

U ranije odigranim mečevima pobede su ostvarili Crvena zvezda, Đerdap i Radnički. U nedelju igraju subotički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ljiški Spartak.

Partizan je pružio možda i najbolju ovosezonsku partiju, Vojvodina je nadigrana u svim elementima igre, pa su crno-beli upisali izuzetno važna tri boda.

Domaćin je sjajno počeo, pre svega zahvaljujući odličnom servisu, koji je potpuno poremetio prijem Novosađana. Vrlo brzo je Partizan stekao veliku prednost (8:3), ali su gosti na trenutak uspeli da odgovore na sličan način i priđu na dva poena manjka (11:9).

Presudila je sjajna rola korektora Minića, koji je bio odličan i u napadu i na servis liniji, pa je Partizan serijom od sedam poena dobio prvi set – 25:16.

Vojvodina je nešto bolja bila samo u drugom periodu, na početku su poveli sa 6:2 I držali su egal do 9:9. Ipak, ponovo se Partizan odlepio, a potom i izdržao nalet Vojvodine, čija igra je bolje delovala ulaskom mladog Strugara (19:17). Za potpuni preokret Novosađani nisu imali snage – 25:21.

Sjajno je Partizan igrao i u nastavku meča, pa je već pri rezultatu 11:6 Salatić morao da zatraži tajm-aut. Nije mu to pomoglo, pravili su gosti isuviše grešaka da bi ozbiljnije ugrozili vrlo raspoloženu ekipu Partizana, koja je rutinski privela meč kraju – 25:14.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.