Partizan osvojio Kup Radivoja Koraća

Izvor: Glas javnosti, 20.Feb.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan osvojio Kup Radivoja Koraća

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobednici su Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Nišu u finalu ovog takmičenja savladali Crvenu zvezdu sa 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9).

Utakmica je odigrana pred oko 4.000 gledalaca u niškoj hali "Čair". Crvena zvezda je vodila samo na početku utakmice, a Partizan je brzo preokrenuo rezultat u svoju korist, poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa 17:12 i prvu četvrtinu završio sa 17:14. U nastavku meča "crno-beli" su i dalje imali inicijativu i nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da nametne svoj tempo, pa je do kraja prvog poluvremena Partizan uspeo da dođe do prednosti od pet poena (32:27).

"Crveno-beli" su odlično počeli treću četvrtinu, kada su smanjili prednost protivnika na 42:40, međutim, Partizan je ponovo zaigrao angažovanije i brzo povećao razliku. U poslednjoj četvrtini Crvena zvezda više nije mogla da izdrži takav ritam, što su "crno-beli" iskoristili da mirno uđu u završnicu, povećaju razliku do maksimalnih 13 poena i sasvim zasluženo dođu do još jednog trofeja.

"Crno-belima" je ovo peta uzastopna titula u nacionalnom kupu. Partizan je u polufinalu savladao Radnički iz Kragujevca sa 96:75, dok je Crvena zvezda pobedila Hemofarm sa 71:65.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.