Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 08:34

Partizan ostao i bez profesora

Vladimir Koprivica u penziji, ali nastavlja rad u reprezentaciji

Posle glavnog, ostao je Partizan i bez kondicionog trenera. Vreme promena u Humskoj 1 odrazilo se i na status profesora Vladimira Koprivice. Stručnjak zadužen za fizičku spremu igrača izrazio je želju da se povuče u penziju, što znači da će crno-beli u narednu sezonu ući i sa novim članom stručnog štaba čiji će posao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << biti da brine o kondiciji košarkaša.

Koprivica se avgusta prošle godine, posle decenijskog odsustva, vratio u tabor Parnog valjka umesto Seada Krdžalića i odradio fenomenalan posao, pošto su igrači tvrdili da odavno nisu bili spremniji. Na kraju krajeva, izdržali su naporan ritam od po dve utakmice sedmično i beležili sjajne rezultate, osvojivši ABA Superkup, Kup Radivoja Koraća, bili lideri ABA lige i izborili prednost domaćeg terena u eliminacionim borbama Evrokupa, pre prekida sezone zbog pandemije virusa korona. Kompletan utisak o učinku profesora Koprivice mogao bi, akademskim rečnikom, da se oceni – desetkom.

No, Koprivica je u 68. godini života rešio da se povuče iz klupske košarke, što znači da će Vlado Šćepanovićizvesni naslednik Andree Trinkijerija na klupi crno-belih – morati da traži novog saradnika zaduženog za kondicionu pripremu košarkaša.

S druge strane, povlačenje iz Partizana ne znači da će profesor Vladimir Koprivica definitivno napustiti košarku. Naprotiv. Po dolasku Igora Kokoškova na funkciju selektora, ugledni stručnjak je kooptiran u stručni štab reprezentacije Srbije i ostaće njen deo, uprkos odlasku u penziju. Razlog je jednostavan: Orlove tokom 2021. očekuje izuzetno zgusnut program: od 29. juna do 4. juna igraće se kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, a nadamo se svi da ćemo od 23. jula do 8. avgusta učestvovati na smotri u Tokiju.

Isto tako, ukoliko zbog epidemiološke situacije FIBA „prozori“ u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2022. ne budu mogli da se igraju u novembru, realno je da se prebace za februar, a onda bi februarski bio premešten za jul, u tesnacu između kvalifikacija za Olimpijske igre i samog takmičenja u Japanu. U tako napornom ritmu uloga kondicionog trenera je i te kako bitna, pa je na nivou Košarkaškog saveza Srbije dogovoreno da imamo najboljeg. A profesor Vladimir Koprivica je, saglasni su mnogi, najbolji u svojoj struci.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.