Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 11:04

Partizan osam godina nije eliminisan iz kupa: Preti mu napadač koji je dao 20 golova

Crno-beli prvi put ove sezone bez Rikarda, napad vodi omladinac Milovanović

U prvenstvu mu se povremeno desi proklizavanje (Proleter), ume da pogreši i u Evropi (Flora), ali je zato Kup Srbije takmičenje u kome Partizan pliva rutinski. Koliko mu prija najbolje se vidi po podatku da u poslednjih osam godina nijednom nije izgubio eliminacioni (dvo)meč. Još od Spartaka koji ga je oborio na obe plećke decembra 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u vreme trenerskog mandata Vuka Rašovića, sve ostale prepreke je uspešno savladao, stizao sedam puta do finala, da bi četiri osvojio.

Taj podatak dobija na značaju pred duel osmine finala ovogodišnjeg izdanja kupa, sa leskovačkom Dubočicom, u Nišu (16.30, TV Arena Premium 1). I bez njega su crno-beli ogromni favoriti, jer je sastav Aleksandra Stanojevića lider Superlige, a Dubočica šesta na tabeli Srpske lige „Istok“, ali činjenica da većih problema protiv autsajdera nema hrabri navijače uoči meča na stadionu Čair, gde su Leskovčani izmešteni usled velikog interesovanja publike u tom delu države i činjenice da iz bezbedonosnih razloga nije bilo moguće organizacije u Mrštanu.

Kako god, Paritizan je (p)ostao specijalista za kup, jer je od tog duela sa Subotičanima izbacivao Subotičane čak triput, koliko i Voždovac, po dvaput bio bolji od Rada, niškog Radničkog, Napretka i Vojvodine, a eliminisao još Bežaniju, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Jagodinu, Sinđelić, Žarkovo, Rtanj, Javor, Čukarički, Kolubaru, Zemun, Vodojažu, Radnik, Crvenu zvezdu, OFK Bačku, Metalac i Trajal.

Da, u završnici su ga preticali Brđani (2015), Lale (2020) i večiti rival maja ove godine, ali Parni valjak se u međuvremenu četiri puta probijao na pobedničko postolje i iako u rangiranju Kup Srbije stoji poslednji na listi prioriteta (iza titule i Evrope) do trona u ovom takmičenju ima najmanje prepreka, pa je jasno da će zapeti iz sve snage.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Doduše, danas bez Markovića, Natha, Terzića, Holendera, Obradovića, verovatno i Rikarda (prvi put ove sezone), zbog čega bi šansu u prvih 11 trebalo da dobije Marko Milovanović. Momak iz „klase 2003“ će povesti napad crno-belih u potrazi za premijernim golom za seniore, pošto je redovno trese mreže u konkurenciji omladinaca.

U Partizanu nema rasterećenja, u kupu sve može da se dogodi. Ne znate kakvo je vreme, teren... Drugo, za vikend igramo sa Novim Pazarom, nepraženim na poslednjih sedam utakmica, sa novim trenerom. Svaki meč nam je eliminacioni i tako se ponašamo. Nismo opušteni“, drži Aleksandar Stanojević igrače pod tenzijom.

Njegova ekipa je ove sezone u sprskim okvirima na gostovanjima bezgrešna. Odigrala je devet utakmica van Humske i sve dobila, uz gol-razliku 26:3. Podsećamo, u prvoj rundi kupa je savladala takođe trećeligaša, kruševački Trajal (3:0), ali u Beogradu. Dubočica baš za Trajalom zaostaje 14 bodova, za vikend je savladala gradskog rivala Slogu (4:1), a zanimljivo da je u prethodnom kolu kupa izbacila subotički Spartak, boljim izvođenjem jedanaesteraca. Danas će joj nedostajati, zbog povreda, Vasilije Martinović, Danijel Stamenković i Milan Mitrović. Zato igra Dušan Savić, koji po učinku ove jeseni, doduše u nižem rangu, podseća na Rikarda Gomeša.

Bez namere da bilo koga povredim, ne razmišljam čija ću briga biti u odbrani Partizana, niti se poredim sa bilo kojim golgeterom od klase u srpskom fudbalu. U odličnoj sam formi, lopta me sluša, pa neka se serija od 20 golova nastavi u Nišu. Nećemo se predati bez jakog otpora, a ako nas sreća posluži, a rival potceni, verujem da ću pogoditi bar jednom“, skicirao je plan Dušan Savić, autor 18 golova na terenima Srpske lige „Istok“ i još dva u prethodnim izdanjima kupa.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA, JEDAN MEČ

DUBOČICA – PARTIZAN, 16.15

Niš

Stadion Čair

Sudija: Stanko Ostraćanin

Projektovani sastavi

DUBOČICA: M. Mladenović – Jovanović, Stojković, Gorčić – Paunović, Čmajčanin, D. Mladenović, Stanković – N. Mladenović – Mitrović, Savić.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, Vujačić, Ostojić, Urošević – Šćekić, Jojić - Menig, Pantić, Jović – Milovanović.

Napomena: U slučaju nerešenog rezultata, posle 90 minuta odmah bi se šutirali penali

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.