Partizan opet po starom, Limožova stotka u Beogradu

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan opet po starom, Limožova ''stotka'' u Beogradu

Partizan opet nedopustivo slab u odbrani, Limož naneo crno-belima i osmi poraz u devet kola Evrokupa...

Pred svega 700 gledalaca u hali ''Aleksandar Nikolić'', Partizan je večeras u pretposlednjem kolu Evrokupa poražen od Limoža sa 101:98.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, Partizan je većim delom bio u vođstvu, ono je iznosilo i šest poena razlike (18:12), ali potom sledi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << serija gostiju 7:0, Limož je nakratko poveo, ali je Partizan ovaj deo igre dobio sa 20:19.

Đoko Šalić je u tim trenucima bio najefikasniji u Partizanu, a tokom drugog kvartala pridružili su mu se i Vilijams-Gos i Miler.

Tih deset minuta bio je i najbolji period igre Partizana, pre svega zahvaljujući efikasnoj igri u napadu i na poluvreme se otišlo rezultatom 51:42 u korist crno-belih.

Ali, ono na šta je novi trener Nenad Čanak upozoravao pre ove utakmice, dogodilo se Partizanu u nastavku meča. Crno-beli nisu uspeli da zadrže nivo igre iz prvog poluvremena, ponovo su na površinu počeli da izlaze problemi u odbrani koje Partizan nikako da reši od početka sezone i prednost iz prvih dvadeset minuta se istopila.

Na kraju treće četvrtine bilo je 76:76, a početkom četvrte Limož je poveo sa 84:79, što je Francuzima bila najubedljivija prednost od početka meča.

Ali posle tajm-auta koji je zatražio Nenad Čanak i par izvršenih izmena, Partizan pravi seriju 7:0, za vođstvo 86:84 na četiri minuta pre kraja.

Bio je to uvod u potpuno neizvesnu završnicu, a gledaoce je konačno probudio Patrik Miler efektnim zakucavanjem posle solo prodora za 90:88.

Usledio je tajm-aut gostiju, a onda Mihajlo Andrić, koji je nešto ranije promašio otvoren šut za tri, pravi prekršaj za tri slobodna bacanja Aksela Bouteja koji je sva tri puta precizan sa linije penala.

Raspoloženi Miler uzvraća na drugoj strani uz faul i Partizan je poveo sa 93:91, ali samo nakratko, pošto Bouej u narednom napadu poravnava na 93:93.

Na minut i 20 sekundi pre kraja, Vilijams-Gos pogađa trojku za Partizan, ali crno-beli opet ne mogu da se odbrane, Hejs pogađa za izjednačenje - 96:96.

Andrić je na drugoj stranji ponovo neprecizan, a Karter još jednom trojkom donosi ''plus četiri'' Limožu na 33 sekunde pre kraja - 99:96.

Posle novog tajm-auta domaćih, Vilijams-Gos je iznudio prekršaj i sa linije slobodnih bacanja prilazi na 99:98.

Na pola minuta do kraja, gosti traže tajm-aut, potom su poveli sa 101:98, a Miler na četiri sekunde pre kraja ne pogađa zicer i tada je sve bilo rešeno.

Vilijams-Gos sa 28 i Miler sa 26 poena predvodili su Partizan koji je večeras igrao i bez Veličkovića i bez Marinkovića, iako su obojica bili među 12 igrača u sastavu crno-belih. Uz pomenuti bekovski tandem, izdvojio se i Đoko Šalić sa 18 poena i šest skokova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Partizan izgubio od Limoža

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2017

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Limoža sa 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25) u devetom kolu Grupe C Evrokupa...Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" nije imala veliki rezultatski značaj, pošto su crno-beli i pre ove utakmice ostali bez šansi da se plasiraju u narednu fazu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.