Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 23:03

Partizan opet mašio: Lazaru Pavloviću prija Spartak, a Nathu penali (VIDEO)

Crno-beli u dramatičnom finišu savladali Subotičane – 2:1

Postoje utakmice kad čak ni njegovo veličastvo rezultat nije u prvom planu. Jeste Partizan osvojio bodove, potvrdio psihološklu stabilnost posle energetske i fizičke potrošnje u Novom Sadu, ali meč sa Spartakom mogao bi da mu koristi daleko više od zadržavanja teškom mukom sačuvanog - tek dva minuta pre kraja postigao gol odluke - savršenog učinka na stadionu u Humskoj 1 tokom 2021.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Posebno ako ono što su pojedinci nagovestili u pobedi 2:1 budu nastavili da prikazuju do kraja sezone, sa akcentom na finalu Kupa Srbije, a jednako bi značajno bilo ako bi im učinak iz prvog poluvremena duela sa Subotičanima poslužio kao matrica ponašanja u susret narednom takmičarskom ciklusu.

U prvom redu odnosi se to na Lazara Pavlovića, strelca gola koji je timu Aleksandra Stanojevića prokrčio put ka devetom uzastopnom trijumf na domaćem terenu. Mladi vezista kao da se vremenskom mašinom vratio 13 meseci unazad, kad je na istom mestu sa dva hica prizemljio Plave golubova, tada u Kupu Srbije. U završnom susretu 33. superligaškog kola opet se ispostavio fatalnim za goste sa severa države, u nameri da pokaže da bi ponekad strčni štab i na njega mogao da se osloni. Posebno kad ne može da računa na Sejdubu Sumu (zbog povrede neće igrati ni na gostovanju Proleteru) ili Bibarsa Natha (usled umora ušao tek 20 minuta pre kraja i rešio duel pogotkom iz penala).

------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 33. KOLO

PARTIZAN – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 2:1 (1:0)

/Pavlović 38, Natho 88pen - Marčić 80/

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Zdjelar, Vujačić (Partizan), Marčić, Furtula, Tekijaški, Dunđerski (Spartak)

Crveni karton: Ivančić (Spartak)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić (od 71. Natho) – Asano (od 60. Stevanović), Pavlović (od 71. Jojić), Jović (od 71. Marković) – Holender (od 60. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

SPARTAK (4-3-3): Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović – Marčić, Vidaković, Savković (od 71. Jovanović) – Tufegdžić (od 57. Bijelović), Srećković, Furtula (od 57. Đurasović). Trener: Vladimir Buač.

------------------------------------------

Nije samo do gola. Lazar Pavlović je sve vreme tražio loptu, učestvovao u igri, nudio se, birao racionalna rešenja, imao još dve, tri šanse da ukrasi partiju, ali ako ništa drugo makar je podsetio na igrača koji je u maju 2019. debitovao u Nišu. Kad bi svaki put igrao ovako kao protiv Spartaka...

Partizanovu drugu ovosezonsku pobedu nad Subotičanima (i jesenas bilo 2:1) obojio je i Nemanja Jović. Njegove kretnje, direktnost u igri u ulazak u šanse pokazatelj su da momak „klase 2002“ izrasta u bitnu kariku Stanojevićevog tima. Jović je bio konstantna opasnost po Filipa Dujmovića, jedina zamerka je što nije postigao gol, posebno u trenucima kad se od favorita očekivalo da „ubije“ utakmicu. Tu veliku šansu momku iz Zvornika spremio je baš Lazar Pavlović, potvrđujući da je mladost crno-belih imala zadovoljavajuće veče.

Posebno kad se njima doda Nikola Štulić. Rezervni napadač je iznudio jedanaesterac posle blagog kontakta sa Mihajlom Ivančevićem i omogućio Bibarsu Nathu da pokaže zašto je nepogrešiv sa bele tačke, iako je 11. uspešno realizovanim kaznenim udarcem reprezentativac Izraela zamaskirao neefikasno izdanje favorita. Neefikasno, jer su šanse, kao na susretima sa Radničkim i Mačvom, propuštali Asano, Jović, Pavlović, Holender...

U prethodna dva kola crno-bele nije stigla kazna. Ove nedelje jeste. Maltene ni iz čega, jer je skoro sve vreme bio bezopasa na tuđoj polovini, Spartak je postigao gol koji je mogao da znači iznenađenje. Autor je Milan Maričić, rezantnim udarcem reagujći na odbitak pošto je njegov kolega Nikola Srećković uzdrmao prečku iz slobodnog udarca, pošto je minut ranije Igor Vujačić bespotrebno faulirao Lazara Tufegdžića u opasnoj zoni.

Bile su to jedine dve pretnje Spartaka na utakmici i lako je moglo da se desi da sastav Vladimira Buača neporažen napusti Beograd, ali to ne bi bilo zasluženo igrom. Jer, Partizan jeste bio bolji, na krilima raspoloženog desnog beka Marka Živkovića stvorio veliki broj šansi i sve do finiša iskoristio samo jednu iz igre, ali je već trka za titulu rešena, onda je makar Aleksandar Stanojević dobio potvrdu koliko zimski novajlija iz Voždovca može da bude opasan pred tuđim golom, pošto je domaćin opasan bio svaki put kad bi 26-godišnji defanzivac ubacio loptu u kazneni prostor. Doduše, u prvom delu. U drugom ne baš. Kao i ceo tim.

SUPERLIGA - 33. KOLO

Petak

Zlatibor - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Vlajković 55/

Subota

Javor – Mačva 2:0 (2:0)

/Balabanović 3, Ilić 44/

Mladost Lučani – TSC 2:1 (0:1)

/Jovanović 59p, Bojović 78 – Stanojev 42/

Napredak – Proleter 5:0 (1:0)

/Melunović 5, 54, 69, Ćuković 67, Bačanin 86/

Rad – Bačka 3:0 (1:0)

/Kaluđerović 15, Šarić 48, Damjanović 87/

Voždovac – Čukarički 2:1 (1:1)

/Milosavljević 13, Purtić 58p – Kovač 31/

Nedelja

Radnik – Radnički Niš 0:0

Vojvodina – Metalac 1:2 (0:0)

/Čović 88 – Cvetković 64, Prestiž 94/

Inđija - Crvena zvezda 1:5 (0:4)

/Bastajić 73 pen - Nikolić 6, Pavkov 21 pen i 22, Falko 44, Falčineli 60/

Partizan – Spartak 2:1 (1:0)

/Pavlović 38, Natho 88 pen – Marčić 80/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.