Partizan odustaje od Evrokupa?

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan odustaje od Evrokupa?

Crno-beli žele da narednu sezonu posvete sanaciji dugova i pružanju prilike mladim snagama...

Kada je Partizan prošle sezone izgubio mesto u Evroligi nastao je prvi veliki rez koji je najavio teške dane u Humskoj. Posle prve sezone bez pehara posle punih 14 godina, u najavi je još jedan rez kojim bi crno-beli definitivno klupsku strategiju i filozofiju u potpunosti preusmerili u sanaciju finansijskih problema, ali i razvoj čuvene škole, koja već godinama unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izbacuje igrače, kao na traci.

Prema saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport, Partizan planira da odustane od učešća u Evrokupu naredne sezone. Na sastanku Upravnog odbora, koji je zakazan za sredu, jedna od tačaka biće upravo učešće u drugorazrednom evropskom takmičenju, a prema prvim najavama, Parni valjak ne želi da novac troši za učešće u Evrokupu, već će pokušati da taj novac iskoristi za sanaciju štete koja je napravljena tokom prethodnih nekoliko godina.

Jedan od pobornika ove ideje je i trener Duško Vujošević, koji je i u sezoni za nama nekoliko puta isticao da učešće u Evrokupu nije prioret i da para nema. To automatski znači da klub, gotovo izvesno, neće ni pokušati da zadrži nosioce igre iz prošle sezone, odrešene ruke imaće i većina ostalih prvotimaca, a šansu za dokazivanjem imaće mlade snage iz Partizanovog pogona.

A kako je već i bilo najavljivano, a sada je i već i jasno, od Evrokupa odustaće i valjevski Metalac. Prvi čovek kluba Boško Đukanović isticao je više puta da je "Evrokup preskupa investicija", a kako Metalac nema adekvatnu halu za evropsko takmičenje, tim sa Kolubare ne želi da se seli u drugu dvoranu, pišu Večernje novosti.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.