Partizan odneo bodove iz Ivanjice

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan odneo bodove iz Ivanjice

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor u Ivanjici sa 1:0 u prvom meču 23. kola Jelen Superlige.

Jedini gol za tim Marka Nikolića na teškom gostovanju postigao je Danko Lazović u nadoknadi prvog dela, a početkom nastavka se povredio i zamenjen je.

Partizan je bio mnogo bolji rival od Ivanjičana, imao je još nekoliko odličnih prilika i sumnjivo poništen gol Lazovića, pa je na kraju zasluženo stigao do pobede.

Crno-beli su se sada izjednačili na ćelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tabele sa Crvenom zvezdom koja u derbiju kola od 19h dočekuje Čukarički. U drugoj odigranoj utakmici u subotu popodne ekipa Voždovca bila je ubedljiva na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca – 5:0.

Od 18.30h Napredak dočekuje Novi Pazar, a preostale četiri utakmice na programu su u nedelju.

JSL, 23. kolo:

Voždovac – Radnički Kragujevac 5:0

Pavićević 40, Marušić 40

Javor – Partizan 0:1

Lazović 45

18.30 Napredak – Novi Pazar

19.00 Crvena zvezda - Čukarički

nedelja:

16.00 Donji Srem – Spartak

16.00 OFK Beograd – Sloboda

18.00 Vojvodina – Rad

19.00 Jagodina – Radnički Niš

Tok meča:

Partizan je počeo ofanzivno duel u Ivanjici. Već u drugom minutu Lazovićev pokušaj je izblokiran, a tri minuta kasnije pokušaj Škuletića odbranio je golman domaćina.

Na početko meča Drinčić je bio kreator većine napada crno-belih, a u šestom minutu Lazović je za malo zakasnio posle njegovog ubacivanja. U 10 minutu ponovo je izblokiran pokušaj Lazovića, a Direktno nakon kornera umalo je pogodio Drinčić.

Partizan je nastavio da napada, u 21. minutu ponovo je dobro reagovao golman Javora, a u 25. minutu crno-beli su imali napokon i gol šansu. Petrović je centrirao, u velikoj prilici je bio Živković koji je sve dobro uradio, ali je Valiđo sa gol linije izbacio loptu.

U 42. minutu Lazović je na asistenciju Škuletića postigao gol koji je poništen zbog sumnjivog ofsajda.

Veliki napori crno-belih su se međutim isplatili u prvom minutu nadoknade. Saša Ilić je odlično centrirao, a Lazović je glavom skrenuo loptu u mrežu – 1:0 na poluvremenu.

I početkom nastavka Partizan je bio bolji, u 47. minutu Živković je imao šansu, a minut kasnije Škulatić je promašio veliku šansu nakon dodavanja Živkovića.

U 50. minutu Javor je uzvratio, Veselinović je pronašao Đorđevića koji je bio neprecizan glavom. Dva minuta kasnije Lazović je povredio koleno, pa ga je zamenio Luka.

U 61. minutu Lukač je odbranio pokušaj Đorđevića, a minut kasnije Luka je mogao da reši pitanje pobednika sli Mišić je bio uspešniji. Novi priliku crno-beli su imali u 64. minutu. Ilić nije pogodio posle nove greške nesigurnog Milovića.

U poslednjih 20-ak minuta nije bilo previše šansi. Partizan je nastojao da sačuva prednost, dok je domaćin teškom mukom stizao do šesnaesterca gostiju.

U 79. minutu Javor je imao dobru priliku, Milošković je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golman Partizana Lukač nekako je uspeo da odbrani.

Javor je tek u samom finišu odlučnije krenuo u napad ka golu protivnika, ali nije uspeo da dođe do gola koji bi mu doneo bod. Još jedan peh je u finišu zadesio Partizan. Golman Lukač se povredio, pa ga je zamenio Živković.

Javor: Mišić, Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Docić, Milošković, Veselinović, Čečarić.

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Lazović, Živković, Škuletić, Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.