Partizan od sjaja do očaja, Mornar slavio u Pioniru

Izvor: RTS, 23.Dec.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan od sjaja do očaja, Mornar slavio u Pioniru

Košarkaši Partizana, uprkos vođstvu od 21 poena u jednom trenutku, poraženi su na svom parketu od ekipe Mornara iz Bara sa 98:93 u okviru 13. kola regionalne ABA lige.
Najefikasniji u redovima Partizana bili su Miler i Vilijams-Gos sa po 16 poena, dok je poen manje upisao Andrić.
Mornar su do pobede predvodili Luković sa 26, Ros sa 21 i Nidam sa 17 poena.

Domaćin je furiozno otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč, nakon početnih poena Mornara, Partizan je napravio seriju 17:0, igrao veoma dobru odbranu koja je dozvolila ekipi iz Bara samo sedam poena nakon prve deonice. 
Do kraja poluvremena Partizan je sticao najveću prednost na meču koja je iznosila 21 poen, ali i polako padao u igri u odbrani, pa je Mornar uspeo da postigne 30 poena u drugoj četvrtini. Crno-beli su na poluvremenu vodili 13 poena.
Drugo poluvreme proteklo je potpuno u znaku gostiju koji su u preostale dve četvrtine postigli 61 poen. 
U trećoj četvrtini Mornar je došao nakon dugo vremena do minimalnog vođstva, a do poslednjih dva minuta meča viđena je rezultatska klackalica.

Uroš Luković odigrao je sjajan meč protiv svoje bivše ekipe i držao Mornar u igri, a meč za Barane su prelomili Amerikanci Nidam i Ros koji su bili veoma raspucani u odlučujućim momentima meča.
Partizan je upisao svoj sedmi poraz u 13 odigranih mečeva i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli sa istim skorom kao i FMP, Cibona, Zadar i Mornar koji imaju po šest pobeda.
Naredni meč crno-beli igraju u Železniku protiv FMP-a 30. decembra, dok Mornar istog dana dočekuje Megu. 
U ostalim mečevima 13. kola FMP je bio bolji od MZT-a 72:68, Cibona je poenom u poslednjoj sekundi bila bolja od Olimpije 80:78.
Cedevita savladala Zadar posle produžetka
Košarkaši Cedevite savladali su na svom terenu ekipu Zadra sa 102:101, posle dodatnih pet minuta
Džanan Musa i Vil Čeri bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 18 poena, dok je na drugoj strani Džoš Bostig postigao 28 poena.
U izuzetno zanimljivoj utakmici , punoj preokreta, tehničkih i namernih grešaka, Cedevita je do pobede došla poenima Roka Lenija Ukića u poslednjoj sekundi produžetka.
Cedevita je zabeležila desetu pobedu u šampionatu, dok je zadar zabeležio sedmi poraz.
U poslednjem meču dana, Budućnost je na svom terenu savladala ekipu Igokee sa 81:59 i zabeležila 11. trijumf u takmičenju.
Poslednji duel 13. kola ABA lige na programu je u ponedeljak, kada će se u Sremskoj Mitrovici sastati Mega Bemaks i Crvena zvezda. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan prokockao veliku prednost protiv Mornara

Izvor: Beta, 23.Dec.2017

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Mornara iz Bara sa 93:98 (25:7, 25:30, 19:31, 24:30) u utakmici 13. kola ABA lige.Crno-beli su upisali sedmi poraz u regionalnom takmičenju, iako su u prvom poluvremenu imali i 20 poena prednosti. Na drugoj strani, Mornaru je ovo bio šesti trijumf....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.