Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020, 16:18

Partizan od Voldena ostao u plusu od 400.000 dolara

Brajan Angola ostaje u crno-beloj opremi, kao i dva glavna sponzora Parnog valjka, traži se model za sticanje prihoda od navijača kroz članske karte

Oštar je bio u svom obraćanju prema večitom rivalu Ostoja Mijailović, ali to je bio samo deo onoga što je prvi čovek Partizana imao da kaže u prvoj epizodi druge sezone emisije „Pitajte predsednika“.

U drugom delu razgovora Mijailović je govorio o klupskom budžetu, planovima za uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << članskih karata od kojih bi Partizan obezbedio sredstva finansiranja, ali i odlasku Andree Trinkijerija u Bajern, te Korija Voldena u Crvenu zvezdu. Bilo je govora i o ostanku Brajana Angole, ali i tome zašto je klub čekao da Stefanu Birčeviću otkaže saradnju...

Počnimo redom - od situacije s klupskim budžetom?

Većinu ugovora smo preneli iz prošle sezone, zadržali smo roster. Budžet se smanjio u delu trenera i igrača koji su otišli. Trudili smo se da za manji novac dovedemo kvalitetne košarkaše. Ne znamo šta će biti sa sezonskim ulazicama. Prošle godine u ovom periodu prihod od njih bio je 500.000 evra, što je plus pred početak sezone. Stabilizovali smo klub, za prošlu i ovu godinu isplatili sve plate igračima, pojedinima čak i pre isteka ugovora, uz napomenu da će dva ili tri slučaja završiti na BAT-u, sporimo pojedina menadžerska potraživanja“, otkriva Mijailović.

Koliki je dug Partizana?

Predali smo završni račun na vreme. Ugovori od NIS-a i Telekoma, dva najveća sponzora, dolaze na naplatu posle 31. decembras 2019, što je datum na koji se odnosi završni račun Finansijskog izveštaja. Po pitanju poreza smo u procesu reprograma, reč je o nasleđenom dugu, uvećanom za kamate. Imamo potraživanja od Ekspo banke, postoji sudski spor u trajanju od tri godine. Ako te dve stavke izbijemo, a one su posebno naglašene u APR-u, dug je ispod 2.000.000 evra. Što se tiče dugova prema bivšim igračima, napravljeni su sporazumi“.

Partizan nije ostvario prihode od ulaznica u poslednjih nekoliko meseci...

Najveće prihode trebalo je da ostvarimo od ulaznice. Bili bismo domaćinu u plej-ofu Evrokupa i ABA lige, to je bio projektovani prihod koji se nije desio. Daleko od toga da je Partizan pred gašenjem, kako se priča ili piše po društvenim mrežama. Ponosno kažem da smo za poslednje dve godine isplatili sve igrače izuzev nekoliko spornih slučajeva sa menadžerskih agencijama. Navijači ne bi trebalo da imaju nikakav razlog za zabrinutost. Trudićemo se da Partizan bude finansijski stabilan“, priča Mijailović i nastavlja:

Mi smo klub koji živi od prodaje ulaznica, a njihova sudbina je apsolutno nepoznata. Naš marketing radi na tome da pokušamo da izbacimo članske karte, kako bi situirani navijači platili godišnju članarinu, a klub imao sopstveni izvor prihoda. Država će pomagati i ove, kao što je i prethodnih godina. Bez obzira kako ko hoće da shvati, nama je država uvek pomagala, koliko je mogla, kad smo tražili pomoć. Biće to slučaj i sad. Košarka je neprofitabilan sport, nije kao fudbal da jednim transferom možete da rešite celu sezonu. Teško je doći do novca, ali košarka ima svoje čari i draži, ponosni smo što smo u klubu najveće istorije na ovim prostorima. Radićemo da Partizan funkcioniše i posle nas“.

Da li NIS ostajte sponzor?

„I NIS i Teleko, kao i većina državnih sponzora, biće tu i naredne godine“.

Igrački kadar za narednu sezonu?

Partizan će i u narednoj izgledati kao u prošloj sezoni. Sastav ekipe je skoro isti, Miler Mekintajer je došao umesto Voldena, Dangubić na svoju poziciju, trener Vlado Šćepanović je pomagao doskorašnjem šefu struke, Andrei Trinkijeriju. Bićemo kvalitetan tim kao u minuloj godini. Možda čak i bolji, jer smo dugo zajedno“.

Kad će Partizan dovesti centra i zašto gledate samo strance?

Nije istina. Pre svega, gledamo domaće igrače. Na dovođenju radi stručni štab u saradnji sa sportskim direktorom. Kad procene da je neko za Partizan, imaju budžet na raspolaganju, onda ćemo ga i dovesti“.

Odlazak Andree Trinkijerija bio je iznenadan...

Kad neko ima želju da promeni sredinu, teško ga je zadržati. Ostavio je trag, ali smo se sporazumno rastali. Partizan je promenio puno trenera u prošlosti, promeniće ih u budućnosti. Nije katastrofa ako neko odluči da ode. Klub to prihvati“.

Kori Volden je ovog leta pojačao najvećeg rivala - Crvenu zvezdu?

Po okončanju sezone agencija koja ga zastupa pokazala je želju da ode. U tom trenutku nismo znali u koji klub. Kori je imao klauzlu obeštećenja, poneo se korektno, isplatio je, a pritom nije želeo da uzme ni osmu platu. Odrekao je se. Kad uzmemo u obzir da smo naplatili obeštećenje, a nismo isplatili osmu, devetu i desetu platu, kojih se odrekao, kao i dolazak Kodija Miler Mekintejara na njegovu poziciju znači da je u Partizanovoj kasi ostalo 400.000 dolara. Iz iste agencije su oba igrača, imamo dobru saradnju. Profesionalac sam, možda Voldenov odlazak emotivno pogađa navijače, ne prija nikome, ali nemamo prava da se mešamo u te stvari, već samo da primimo obeštećenje na račun i može da ode gde poželi. To je dobar biznis za Partizan“.

Da li je moguće, da se nešto slično ne bi ponavljalo, ubaciti klauzula da igrač Partizana ne može da pređe u drugi klub ABA lige?

Navijači moraju da shvate da je u pravnom smislu to neizviodljivo. Možemo da ubacimo klauzulu, ali igrači uvek mogu da iskoriste neki treći klub, pa da se vrate u drugi. Ne možemo da ih sprečimo“.

Navijače interesuje zašto se Stefanu Birčeviću nije ranije saopštilo da se neće aktivirati opcija produžetka saradnje?

„Nije iz medija da želimo da izađemo iz ugovora, već komunikacijiom sa našim sportskim sektorom. Iskoristili smo poslednji datum da mu to saopštimo“.

Da li Brajan Angola nije u planu trenera, a ima ugovor?

„Ako pratimo društvene mreže navijači su u konfuziji, jer se Angola pet puta odlazio i triput vraćao. Igrač je Partizana, ostaje za sledeću sezonu“.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.