Partizan nemoćan protiv Nemanje Karija Vranješa

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan nemoćan protiv Nemanje "Karija" Vranješa

Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju Mornaru iz Bara 97:94 (25:14; 25:22; 22:23; 25:35), u utakmici trećeg kola ABA lige.

Izuzetan duel odigrao se u "Topolici". Gosti iz Beograda uspeli su da nadoknade zaostatak od 18 poena i uvedu susret u neizvesnu penal završnicu, gde je blistala hladna ruka Nemanje Vranješa.

Match hero! @vranjoza of @MornarBar was simply brilliant in the game against @PartizanBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
He hit 3-pointers 5/5 (100%), but perhaps the most important ones were the two, that he scored in the last 3 minutes, when his team needed it the most! Wow! #ABALiga pic.twitter.com/wSXJ0LFwPL— ABA Liga (@ABA_League) 14. октобар 2018.

DAGGER! @BronsonK_24 of @MornarBar beats the buzzer from beyond the arc! #ABALiga pic.twitter.com/FrT5gGx79A— ABA Liga (@ABA_League) 14. октобар 2018.

What a start of the game for @MornarBar big man!

Uroš Luković with the SLAM! #ABALiga pic.twitter.com/3kDi1MkArn— ABA Liga (@ABA_League) 14. октобар 2018.

Ubojiti šuter Barana pružio je jednu od najboljih partija u karijeri- 26 poena, 5/5 za tri, 11/12 sa lilnije penala. Pre nego što je rutinski održavao prednost Mornara u finalnom minutu, vratio je ekipu na pravi kolosek sa dve fenomenalne trojke u periodu kada su "crno-beli" pretili da preokrenu rezultat. Sa 81:79 je svojeručno digao prednost na 87:80.

Hrabri plejmejker Partizana Markus Pejdž je u poslednjem minutu uzrvatio je trojkom na 30 sekundi do kraja za 91:90 i brzim ulazom za 93:92, međutim Vranješ je bio nepogrešiv.

Osim beka-šutera, šut je crnogorski tim služio fenomenalno- Kenig je trojke šutirao 4/7, Voler 2/3. Osnova u reketu Uroš Luković je završio duel sa 12 poena, sedam skokova i tri blokade.

Kod poraženog sastava se poenterski najviše istakao Đorđe Gagić sa 23 poena, Pejdž je ubavio 20 i podelio šest asistencija. Vanja Marinković je ubacio tek jedan šut sa distance iz šest pokušaja, ipak upisao dvocifren učinak od 14 poena.

Tim koji vodi Mihailo Pavićević je nanošenjem prvog poraza rivalu stigao do prvog trijumfa od početka sezone.

Izabranici Nenada Čanka u četvrtom kolu gostuju Krki.

ABA liga: Zvezda autoritativna protiv Krke

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.