Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 19:08

Partizan neguje centarfora za budućnost: Milovanović prvi put počeo i odmah rešio (VIDEO)

Omladinac u premijernom startu za seniore doneo crno-belima plasman u četvrtfinale Kupa Srbije protiv Dubočice – 1:0

Ishod je mogao da se pretpostavi čim su ih kuglice spojile. Baš kao što se još na letnjim pripremama videlo da Marko Milovanović poseduje predispozicije da u bliskoj budućnosti bude opcija u napadu Partizana. Morao je dugo da čeka. Možda i predugo, a onda je u utakmici osmine finala Kupa Srbije pokazao da bi u nastavku sezone stručni štab trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ga koristi kao alternativu Rikardu Gomešu, možda ne samo da krade poneki minut dosad neprikosnovenom afričkom špicu.

Pogotokom centarfora iz „klase 2003“ crno-beli su preskočili drugu prepreku u masovnijem takmičenju, savladali Dubočicu (1:0) i potvrdili da u svojim redovima gaje napadača za budućnost. Da ne moraju da kupuju superligaške poluproizvode ili da istresaju novac za pojačanja iz inostranstva, kad im je ispred nosa momak koji sve radi – fudbalski.

Dokaz: završnica u 39. minutu. Kao na treningu, ukazao se ogroman prostor Aleksandru Miljkoviću, njegov centaršut je na petercu sačekao Marko Milovanović i udarcem glavom savladao do tog trenutka vrlo dobrog golmana Miodraga Mladenovića. Sve je stalo u taj jedan trzaj. Snaga, preciznost i smisao. Ogroman motiv, da premijerni start za seniore začini prvencem, pošto je prethodno pogodio devet puta na 12 mečeva Omladinske lige Srbije. Ne bi trebalo od jednog poteza korpulentnog napadača praviti ode, niti je on dovoljan da zakloni dosta propusta u organizaciji, pa i realizaciji ostatka tima, još je rano da bi se pričalo o nekom velikom projektu, ali 65 minuta koliko je Smederevac proveo na terenu Čaira sugerišu da bi u nastavku sezone mogao da se raspuca.

Milovanović će meč sa Dubočicom pamtiti do kraja života, a ostaće u sećanju i Aleksandru Miljkoviću. Zabeležio je desni bek prvu asistenciju ove sezone i njome omogućio favoritu da lakše diše, iako je sve do završnice prvog poluvremena bio nervozan i brzoplet, propustviši šanse da ranije povede, preko Milovanovića, Aleksandra Lutovca, ovoga puta kapitena Miloša Jojića i Lazara Pavlovića.

U nastavku je nominalnog domaćina mogao da dotuče Danilo Pantić, pre i posle toga crno-beli sve vreme diktirali ritam, što se očekivalo u susredu lidera Superlige i sedmoplasiranog tima Srpske lige „Istok“. Mada, nadali su se Grobari možda ubedljivijem slavlju. Ovako će brzo zaboraviti nimalo atraktivan fudbal u Nišu i sećati se samo tog hica Milovanovića.

Tim Slaviše Božičića se nije osramotio. Naprotiv. Dugo je odolevao pritisku Partizana, oslonio se na inspirativnog golmana Miodraga Mladenovića, dobro sinhronizovanu odbranu i dupli blok. Čak može da žali za situacijam iz sredine drugog poluvremena kad su se šanse ukazale Nemanji Čorčiću (šut pored stative) i najboljem strelcu ekipe Dušanu Saviću, ali podatak da njegom imenjak Stevanović za 90 minuta nijednom nije intervenisao i da su crno-beli izveli docifreni broj kornera, uputuli isto toliko udaraca na gol rivala sugeriše da su posao odradili rutinski.

I da im je korak napred u razvoju Marka Milovanovića potencijalno veći dobitak od koraka napred u takmičenju.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA, JEDAN MEČ

DUBOČICA - PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Milovanović 40/

Niš

Stadion Čair

Sudija: Stanko Ostraćanin

Gledalaca: oko 2.000

Žuti karton: Paunović, Savić (Dubočica), Šćekić (Partizan)

DUBOČICA: M. Mladenović – Jovanović, Stojković, Gorčić – Paunović, Čmajčanin, D. Mladenović, L. Stanković – N. Mladenović (od 68. Stamenković) – Mitrović (od 66. Z. Stanković), Savić.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković (od 46. Urošević), Miletić, Ostojić, Živković– Šćekić, Jojić - Lutovac (od 83. Menig), Pavlović (od 66. Smiljanić), Pantić (od 66. Jović) – Milovanović (od 66. Rikardo).

KUP SRBIJE – OSMINA FINALA

Utorak

Radnički Novi Beograd - Metalac 1:1 (0:1), penalima 2:3

Sreda

Rad - Napredak 1:0 (1:0)

/Đorić 19/

Radnik - Loznica 1:2 (0:2)

/Milovanović 90+3 pen - Rajevac 80, Komarčević 90/

TSC - Kolubara 2:1 (1:0)

/Vukić 23, 66 – Đuranović 72/

Dubočica - Partizan 0:1 (0:1)

/Milovanović 39/

Četvrtak

13.00: (1,63) Novi Pazar (3,60) OFK Bačka (5,20)

15.00: (3,50) Javor (3,05) Vojvodina (2,15)

Odloženo

Crvena zvezda – Radnički Niš

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.