Partizan ne staje: Stiže i Uroš Trifunović

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ne staje: Stiže i Uroš Trifunović

Juniorski reprezentativac Srbije, sin nekadašnjeg igrača i trenera Zvezde, nalazi se pred potpisivanjem ugovora sa crno-belima.

Talentovani bek Uroš Trifunović (17 godina, 199 cm) biće, prema svemu sudeći, još jedan u nizu mladih i perspektivnih igrača koje je Partizan privukao u svoje jato u poslednjih 12 meseci.

Momak koji je sa juniorskom reprezentacijom Srbije nedavno postao prvak Evrope na šampionatu u Letoniji pristao je da pređe u redove crno-belih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iako dolazi iz zvezdaške porodice - otac Aleksandar bio je istaknuti igrač, a kasnije i trener crveno-belih.

Član startne petorke "orlića" bio je u mlađim kategorijama Mege, a prošlu sezonu proveo je u Karšijaki, gde je Trifunović senior bio šef struke.

Tamo je igrao i na poziciji krila, ali mu je selektor U-18 tima Srbije Aleksandar Bućan poverio organizaciju igre i Trifunović se u toj ulozi vrlo dobro snašao, beležeći 10 poena i 4,4 asistencije po utakmici Eurobasketa.

Ostaje da se vidi kako će se dalje profilisati i kako će ga Partizan koristiti, u slučaju finalizacije ovog "već viđenog" transfera.

#Serbian guard Uros Trifunovic has signed with @partizanbc in the @ABA_League but the deal will preserve his college eligibility for the class of 2019Trifunovic, who reportedly sprouted up 6 inches in the last 18 months to 6’6, has the size to play both backcourt positions pic.twitter.com/ptbLZqYEUy

— DraftExpressContent (@DXContent) August 31, 2018

Podsećamo da su crno-beli prošlog leta iz Bajerna doveli Marka Pecarskog, sada već dvostrukog U-18 prvaka Evrope, potom i kadetskog reprezentativca Đorđa Pažina, a ovog leta još nekoliko interesantnih "klinaca", među kojima i Luku Tarlaća, koji je kao i Uroš Trifunović, sin nekadašnjeg igrača Zvezde, Dragana Tarlaća.

Za njihov razvoj biće pre svih zadužen trener Žarko Vučurović, angažovan kao jedan od najpriznatijih specijalista za rad sa mladim igračima.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Partizan ne staje: dolazi sin Zvezdine legende!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018

Juniorski reprezentativac Srbije, sin nekadašnjeg igrača i trenera Zvezde, nalazi se pred potpisivanjem ugovora sa crno-belima...Foto: MN Press..Talentovani bek Uroš Trifunović (17 godina, 199 cm) biće, prema svemu sudeći, još jedan u nizu mladih i perspektivnih igrača koje je Partizan privukao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.