Partizan napada kralja

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 08:47

Partizan napada "kralja"

Košarkaši Partizana od 20.45 sati u Madridu igraju protiv Reala prvu utakmicu četvrtfinalne serije Evrolige.

Real je bio treći u regularnom delu sezone sa učinkom 23-11, dok je Partizan bio šesti sa 20-14.

Partizan je u plej-ofu Evrolige prvi put od 2010. kada je eliminisao Makabi i nastupio na Fajnal-foru u Parizu.

Plej-of Evrolige, I meč:

20.45 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Real (23-11)Partizan (20-14)

Vizink centar, Madrid

Sudije: Lotermozer, Vilijus, Mogulkoč


Trener Partizana Željko Obradović izjavio je da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, ali da veruje u svoj tim.

"Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. Jasno je da je to tim sa ogrominm iskustvom. Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj toliko toga su prošli iza sebe i u klubu i u reprezentaciji. Oskar Tavares, Gueršon Jabusele, Gabrijel Dek. Igrači koji su iskusni. Mario Hezonja i Džanan Musa, mladi igrači sa ovih prostora, daju veliki kvalitet, Alberto Abalde igra sa velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba", rekao je Obradović.

Partizan i Real odigrali su dva meča ove sezone. Real je u prvom delu sezone slavio 105:97, dok je Partizan pred više od 20.000 navijača u Beogradu pobedio 104:90.

"Očekujem da će meč da bude drugačiji nego ova dva ligaška. Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo, znali smo i mi to, pokušali smo da reagujemo posle povratka iz Podgorice. Dok ne izadjemo na teren, da vidimo ko će biti u sastavu. Nebitno ko je u njihovom sastavu, uvek će biti favoriti. Mi nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Kako smo se ponašali i u ligaškom delu i sada. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno", kazao je trener Partizana.

Trener Reala Ćus Mateo izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom da njegov tim ima dobru šansu da se plasira na Fajnal for Evrolige.



"Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu. Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo uradili sve
", izjavio je Mateo.

Serija se igra se do tri pobede – prva utakmica je ovog utorka od 20.45, druga u četvrtak u istom terminu, a potom se seli u Beograd gde će se treći meč igrati 2. maja od večeras od 20.30.

Potencijalni četvrti meč će se takođe igrati u Areni, 4. maja, dok bi se eventualna "majstorica" igrala u Madridu 9. maja.

Pola sata ranije ovog utorka kreću košarkaši Monaka i Makabija, a prve utakmice dve četvrtfinalne serije na programu su u sredu.

Barselona je domaćin ekipi Žalgirisa, a Olimpijakos dočekuje Fenerbahče.

Osam ekipa bori se za četiri mesta na Fajlna-foru, koji je u litvanskom Kaunasu na programu od 19. do 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.