Partizan na peterce srušio Pro Reko – 19:18

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Maj.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na peterce srušio Pro Reko – 19:18

Pro Reko – Partizan 18:19 (3:2, 3:3, 5:5, 1:2, 6:7)
Bazen Bernar Piknorel. Gledalaca: 1.000. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), KLorizna (Poljska). Igrač više: Pro Reko 11 (7), Partizan 8 (3). Peterci: Pro Reko 2 (1), Partizan 1 (1).
PRO REKO: Tempesti (4 odbrane), Lapena 1, Madaraš 2, Filjoli 3 81 iz peterca), Đorđeti 1 (1), Janović 3 (1), Aikardi 2, Figari, Joković 4 (2), Ivović 1 (1), Đakopo 1, Pastorino (5 odbrana). Trener: Porcio.
PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro (11 odbrana), Gilen , Mandić 3 (1), Vico, Subotić 5 (2), Tomašević, Ćuk 5 (1), Dedović 2 (2), Čučković 1 (1), Tanasković 1, Stojanović, Jakšić, Rističević. Trener: Vujasinović.
Peterci: 0:1 Subotić, 1:1 Joković, 1:2 Dedović, 2:2 Ivović, 2:3 mandić, 3:3 ĐŠorđeti, 3:4 Čučković, 4:4 Filjoli, 4:5 Ćuk, 5:5 Janović, 5:6 Subotić, 6:6 Joković, 6:7 Dedović, 6:7 Soro brani Ivoviću.

Čudo se dogodilo. Partizanov vrtić je u četvrtfinalu fajnal siksa u Barseloni pobedio tim zvezda Pro Reka i danas će se za plasman u finale boriti sa Radničkim. Srbija će opet imati finalistu Lige šampiona!
Neverovatno dramatična utakmica završena je maratonskom penal serijom, u kojoj je tačku stavio Slobodan Soro, odbranivši šut jedne od najvećih zvezda Đenovljana Aleksandra Ivovića.
Penal serija, vrhunac trilera trajala je sedam serija. U prvih pet promašaja nije bilo. U redovima Beograđana pogađali su Subotić, Dedović, Mandić, Čučković i Ćuk, a na drugoj strani Joković, Ivović, Đorđeti, Filjoli i Janović. U šestoj seriji precizni su bili Subotić i Joković i sedmoj Dedović i za kraj odbrana jednog od junaka meča Sora.
Od početka su crno-beli pokazali da izjave da mogu da budu ravnopravan rival Pro Reku, da se spremaju za iznenađenje nisu bile prazne priče. Nisu se uplašili i odigrali odlično.
Hrabro su ušli u meč. Posle vođstva Reka od 1:0, ubrzo su golom Subotića poveli sa 2:1. Ispostavilo se bilo je to jedino vođstvo crno-belih tokom četiri četvrtine, ali ni u jednom trenutku favoriti iz Đenove nisu crno-belima uspeli da se odvoje na više od dva gola prednosti.
U prvoj i drugoj četvrtini, sudije su „sasekle“ Beograđane isključenjima. Od prvih osam golova samo jedan su Đenovljani postigli iz „čiste igre“, ostale iz igrača više i iz peterca.
Vodili su favoriti sa  4:2, pa 5:3, a crno-beli su do novog izjednačenja stigli kada su u dva napada za redom sredinom druge četvrtine pogađali Mandić i Ćuk, najefikasniji igrač utakmice, sa četiri pogotka u 32 minuta i jedan u seriji peteraca.
Dva gola prednosti Italijani su imali još tri puta, na početku treće (7:5 i 8:6) i na startu poslednje deonice (12:10). Uglavnom se igralo gol za gol, Reko je odlazio na „+1“, a Beograđani izjednačavali. Pokušao je Porcio promenom golmana, na poluvremenu je umesto iskusnog Tempestija uveo Pastorina, ali ni on nije imao mnogo rešenja za šutere crno-belih, koji su uglavnom pogađali iz daljine.
Do 12:12 crno-beli su stigli golom Gavrila Subotića dva minuta pre kraja. U poslednjim sekundama napadali su Đenovljani kao osice, stvorili nekoliko ozbiljnih šansi, Partizan samo jednu, koju Dedović nije realizovao. Šesnaest sekundi pre kraja Reko je dobio igrača više, Partizan se odbranio, Janović nije savladao Sora. Drama je nastavljena petercima, završena srećno za Partizan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

LŠ: Srpsko polufinale, Partizan - Radnički!

Izvor: Sportal.rs, 30.Maj.2014, 10:01

Jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina Lige šampiona priredio je Vaterpolo klub Partizan. Izabranici Vladimira Vujasinovića su posle peteraca slavili nad najbogatijim klubom Evrope Pro Rekom i izborili plasman na u polufinale.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.